Pivní štrúdl s pivní glazurou

jajine Kuchař: jajine

Moučníky , Záviny, rolády 13 názorů

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
150 g ztuženého tuku
1/4 l tmavého piva
náplň:
rozpuštěný plátek másla na potření
6-8 jablek
cukr moučka
vanilka
skořice
ořechy
na másle osmažená strouhanka
rozinky namočené v pivu(asi 1 dl)
1 vejce na potření
glazura:
pivo(které zbylo po namočení rozinek)
1 lžička medu
plátek másla
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem.

  2. Bochánek rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme na tenkou placku.

  3. Placku pomašlujeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme cukrem, skořicí, vanilkou a ořechy.

  4. Přidáme vymačkané rozinky, stočíme do závinu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme do růžova asi 45 minut.

  5. Horký závin potřeme glazurou( vše provaříme na kamnech asi 10 minut, až se část vody odpaří a glazura mírně zhoustne).

  6. Když se glazura vpije a udělá voňavý lesklý nátěr, pocukrujeme cukrem moučkou.

Poznámka

Autorhttp://www.gurmanka.cz.I když je tu spousta závinů s pivem, neodolala jsem a recept jsem přidala, protože díky té glazuře je jedinečný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní štrúdl s pivní glazurou

  • Gurmanek Gurmanek

    Dělal jsem ho poprvé a nemá chybu. Už jiný dělal nebudu:yes::-p:-):-):-)

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    Dělala jsem dnes skoro stejný z: 380g hl.mouky, 110g tuku a 180ml světlého 10°piva (po přepočtu to vychází skoro nastejno), těsto lze vyválet velmi natenko, vyšly mi i z tohoto zmenšeného množství 2 pěkné nohavice.
    Glazuru jsem jen smíchala, nevařila (pač jsem si to nedočetla do konce...:-D ) a natřela jí štrůdl před pečením (bez vajíčka) a rozpuštěným máslem hned po upečení a bylo to skvělý!!! Pokud nevadí, přidávám foto:-K A samozřejmě bod!

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    tak pivní štrúdlík je právě potřený glazurou a vypadá to náramně hezky a voní celý byt.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi zaujímavé, tá glazúra ma zaujala tiež...

    Odpovědět

  • jajine jajine(autor receptu)

    Rebi:-K, myslím, že dala, nezkoušela jsem;-)

    Odpovědět

  • eva406 eva406(neregistrovaný)

    Nádherný štrůdlík, nádherná fotka.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • mysulka mysulka

    :-p vypadá nádherně:yes::-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jaji,a dala by se tahle krásná glazura použít i na jiné těsto..třeba listové:-?:-p

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Vypadá krásně křehký. S pivem ráda experimentuji, vyzkouším. Zrovna jsem v časopise narazila na Vídeňský závin,takže člověk neví, co má vyzkoušet dříve:-p.
    Krásné foto:-K:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ten jsem u ní četla, mám ho v plánu vyzkoušet :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    pěknéééé:yes: povedená fotečka....a ten štúdr..jak říkala naše mladá..voní skoro až sem:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

Tématické fráze: pivní štrůdl štrůdl z piva vídeňský štrůdl štrůdl študr vídeňský štrůdl recept štrůdl recept těsto na vídeňský štrůdl pivní sláma recept štrudl s pivem gurmánka vánoční cukroví pivní štrůdl z velmi štrůdl ze ztuženého tuku recept na pivní štrůdl křehké pivní těsto skvely strudl www recepty na štrudl repcept na studr vídeňský štrúdl - recepty studr recepty