Tvarohová bábovka s mrkví a jablky

Nikolinek_8 Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 2 názory

57

Suroviny

1,5 hrnku špaldové mouky
1 hrnek polohrube mouky
Kypřící prášek do pečiva
1/2 hrnku cukru (bílý či třtinový)
2 lžíce medu
1 lžíce skořice
2 vajíčka
1/2 hrnku mléka (záleží na konzistenci těsta)
1/2 hrnku oleje
1-2 lžíce rumu (každý podle chuti - můžete přidat)
2 nastrouhaná jablka
2 nastrouhané mrkve
250 g Tvaroh
120 g Jogurt bílý
Vajíčko
2 lžíce rumu
Kakao
karob – podle toho, jak to má každý rád
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny z prvního odstavce smícháme, stejně jako suroviny v prostředním odstavci.

  2. Dobře propracovaná a zamíchaná "těsta" spojíme dohromady. Těsto by mělo vzniknout tak akorát - ani né tekuté, ani né lepivé, ani né tuhé. Popřípadě můžete přilévat mléko, či zahustit moukou.

  3. Půlku těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbytku těsta můžete přidat kakao nebo jak v mém případě karob.

  4. Bábovka se peče kolem 1 hodiny a 15 minut na cca 180°C. Hlídat by se ale měla zhruba po hodině pečení.

Poznámka

Pro zpestření chuti můžete přidat kokos, mák, ořechy atd..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohová bábovka s mrkví a jablky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo