Jablkové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenTento klasický dezert spojuje jemné těsto, šťavnatá jablka a voňavou skořici do lahodného spojení chutí. Každé sousto přináší příjemnou kombinaci sladkosti a svěžesti,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento klasický dezert spojuje jemné těsto, šťavnatá jablka a voňavou skořici do lahodného spojení chutí. Každé sousto přináší příjemnou kombinaci sladkosti a svěžesti,…
Máte velkou úrodu jablek a už jste vyzkoušeli všechny typy štrúdlů? Zkuste řezy s náplní z plátků jablek a vanilkového pudinku. Díky této náplni je těsto krásně vláčné.…
Jablka i červená řepa patří v naší kuchyni mezi tradiční suroviny. Připravit z nich můžeme třeba snadný salát. Plátky křupavého a osvěžujícího jablka se snoubí se…
Voňavá omáčka ze zralých švestek s jemnou kyselostí a pikantním nádechem je neodmyslitelnou součástí čínské kuchyně. Skvěle doplní kachnu, grilované maso i jarní závitky…
Žemlovka, jak ji neznáte. Jemný jogurt nahradí tvaroh a místo rohlíků poslouží máslová vánočka, která dodá dezertu bohatší chuť i vláčnost. Se švestkami a nektarinkami…
Voňavá jablečná náplň spojená s pudinkem, vrstvy měkkých piškotů a tvarohový krém vytvářejí dezert, který chutná dětem i dospělým. Jednoduchý recept, který zvládnete…
Voňavá jablečná náplň spojená s pudinkem, vrstvy měkkých piškotů a tvarohový krém vytvářejí dezert, který chutná dětem i dospělým. Jednoduchý recept, který zvládnete…
Lehký pudink s jablečnou chutí je skvělým tipem na rychlý dezert i sladkou svačinu. Jemná konzistence a ovocná svěžest potěší malé i velké mlsouny.
Tento čokoládový moučník, vláčný díky vrstvě ušlehané smetany, ve kterém krásně vyniknou jablka a nasekané oříšky, můžete směle servírovat při rodinných oslavách.…
Muffiny jsou výborná svačinka do ruky nebo na cesty. Tyto jsou bez mléka a vajec. Vláčnost jim dodávají šťavnatá jablka, která voní podzimem. Příprava je snadná a rychlá…
Šťavnaté kančí maso dušené s jablky a zalité červeným vínem získává jemně nasládlou chuť a bohaté aroma. Tento sváteční pokrm se skvěle hodí na zimní stůl a potěší…
Ať už horký nebo vychlazený, jablečný kompot s vůní skořice, hřebíčku a kardamonu je pokaždé výborný. Připravíte ho snadno a hodí se jako příloha k hlavnímu jídlu nebo…
Pečená ovocná směs s jablky, broskvemi, jahodami a ostružinami provoněná skořicí a hřebíčkem je skvělý způsob, jak zužitkovat letní úrodu. Po upečení ji stačí zamrazit…
Kynutý závin s jablky, rozinkami a skořicí připravíte s pomocí domácí pekárny téměř bez práce. Nechte vypracovat a vykynout těsto, rozválejte a naplňte strouhanými…
Křupavé tousty s voňavými jablky a medem jsou jednoduchým a rychlým tipem na sladkou snídani, svačinku, nebo když vás přepadne chuť na něco malého. Z obyčejného pečiva…
Pomalu pečená husa s jablky a medem je lahůdka, která spojuje jemnost husího masa s nasládlou chutí karamelizovaných jablek a medu. Tento tradiční pokrm se peče dlouhé…
Šťavnatý koláč je plný podzimních jablek, skořice a voní i vanilkou. Jemné těsto s máslovou drobenkou krásně doplní svěží náplň s kapkou citronu. Jednoduchý moučník,…
Jemné a křehké telecí maso vynikne nejlépe v doprovodu smetanové omáčky s dijonskou hořčicí, která mu dodá výraznou chuť a elegantní charakter. Lehce slavnostní jídlo s…
Dva kilogramy měkkých, nepřezrálých hrušek a jeden kilogram padaných jablek nakrájíme a s malým množstvím vody doměkka uvaříme.Ovoce prolisujeme, přidáme šťávu ze dvou…
Brambory jemně nastrouháme. Mouku prosijeme s práškem na vál, přidáme brambory, cukr, změklý tuk, žloutek a zpracujeme na vláčné těsto, které vložíme do tukem vytřené…
V míse si smícháme namleté vločky, vejce, jogurt, fruktosu a skořici. Vyšleháme, aby se objem zvedl. Opatrně vmícháme nastrouhané jablko, směs vloček a rozinky. Lžící…