Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenJahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 140 kJ / 34 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g |
| Tuky | 0,30 g |
| – nasycené | 0,02 g |
| – nenasycené | 0,24 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
| – cukry | 6,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád…
Když nastane doba jahod, snažíme si je užít dosyta. Jednoduchý dort s pudinkovou náplní, zdobený jahodami a zalitý jahodovou želatinou, dokáže podle našeho receptu…
Tento vynikající moučník plný jahod není na přípravu vůbec složitý. Nadýchaný piškot, který má svěží nádech díky citronové kůře, potřeme vrstvou pudinku, přidáme čerstvé…
Tento svěží letní jahodový dort si zamilujete hned po prvním ochutnání. Kakaový korpus je promazaný vyšší vrstvou krému z mascarpone, bílého jogurtu, zakysané smetany a…
Klasický recept i pro začátečníky, jak lehce bez námahy připravit chutný zákusek s jakýmkoliv letním nebo kompotovaným ovocem. Pokud bychom chtěli použít ovoce mražené,…
V jednoduchosti je krása a chuť. A to přesně dokazují i tyto svěží poháry. Na dně se skrývají drcené kakaové sušenky, na nich leží vrstva smetanového mascarpone, kterou…
Potřebujete se v horkém létě zchladit? Vhod jistě přijde poctivá domácí zmrzlina, kterou si člověk rád dopřeje po celý rok. Recept na jednu takovou tu máme a stačí na ni…
Křupavé zvenku, vláčné uvnitř, přesně takové jsou tyto košíčky Pavlova. Vypadají jako dokonalý letní dezert z cukrárny, ale zvládnete je i doma. Naplňte je jemným…
S jahodovým moučníkem se trefíte do chuti snad úplně každému. Hodí se jak k pohoštění návštěvy, tak na rodinnou oslavu. Lahodné řezy s pudinkový krémem a čerstvým ovocem…
Šťavnatou a osvěžující buchtu snadno upečeme i bez živočišných výrobků, postačí nám je ty rostlinného původu. Základ těsta tvoří nastrouhané jablko, kokos, mouka,…
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod,…
Jednoduchá příprava a i přes to skvostně vypadající dort. Čokoládový korpus z ochuceného kefírového mléka je proložený kousky čerstvých jahod a krémem z mascarpone. Na…
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Lehoučké jako pírko a nadýchané jako obláček. Takové jsou tyto řezy se šlehačkovým krémem. Seskládáme je z tenkých vrstev piškotu, které doplní právě lahodná šlehačka s…
Lehký, svěží a plný jahod. Takový je tento koláč s jahodami, pudingem a šlehačkou. Tenké nadýchané těsto je potřeno marmeládou a pudingem, na kterých jsou naskládány…
Pohár s čerstvými jahodami a krémem z vanilkového pudinku a tvarohu, proložený sušenkami a dozdobený jahodovým želé, je prostě neodolatelný. Je ideální jako lehký dezert…
Jahodová buchta je skvělým tipem na osvěžující moučník pro horké letní dny. Tvarohovo-máslový krém, natřený na kakaovém korpusu poklademe bohatou vrstvou jahod a…
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky či do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej…
Očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr…
Lívanečky potěší nejen jako večeře, ale také jako snídaně. V létě k nim můžete z čerstvých jahod připravit jahodový přeliv, který jejich chuť posune ještě o kus dál.…
Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat. Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu.…
Jíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob. Neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…
Tyhle bezlepkové řezy přímo volají po jahodové sezóně. Nadýchaný kakaový korpus, lehký tvarohový krém a lahodná vrstva jahod v želé, tvoří oblíbenou kombinaci vhodnou…