Bramborové knedlíky s jahodami a mátovým cukrem
Recept ještě nebyl hodnocenStudené brambory nastrouháme a s moukou, krupicí, vejcem a solí zpracujeme na nelepivé těsto.Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme jahodu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Studené brambory nastrouháme a s moukou, krupicí, vejcem a solí zpracujeme na nelepivé těsto.Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme jahodu.…
Bílky pevně vyšleháme se špetku soli, zašleháme cukr, žloutky a zlehka vmícháme mouku. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě, předehřáté na…
Tvaroh ušleháme s cukrem a šlehačkou. Piškoty na jedné straně seřízneme, aby byly rovné a klademe nastojato po obvodu dortové formy. Dno formy vyložíme piškoty, pokapeme…
Korpus: Do mísy vložíme žloutky, přidáme polovinu cukru a vyšleháme do tuhé pěny. Potom přidáme oba druhy mouky, kakao a olej. Ve druhé míse vyšleháme bílky se zbylým…
Smícháme si ušlehanou šlehačku s tvarohem a zakysankou. Do krému přidáme tak 3 - 4 lžíce moučkového cukru. Do skleniček (já používám whiskovky) dáme na dno 2 piškoty a…
Korpus: Celá vejce ušleháme s cukrem a vodou, přidáme strouhanou citronovou kůru a špetku soli, nakonec přimícháme mouku s kypřicím práškem. Dortovou formu vymažeme…
Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej…
Jednoduchý osvěžující ovocný dezert připravíme během chvilky. Stačí do pohárků naskládat jahody, zalít je jahodovým želé a pak počkat, až ztuhne. Pohárek můžeme podávat…
Nejdříve připravíme krém.Změklé máslo utřeme s cukrem do krému a pomalu přimícháváme vychladlý neslazený puding.Nakonec tvaroh. Vezmeme dortovou formu,seřízneme…
Bombardino je vlastně takový italský vaječný koňak. Tento likér se nejdříve proslavil na italských sjezdovkách jako nápoj perfektní na zahřátí. Vy ho můžete ochutnat…
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Na upečený piškot kladu jahody, většinou je krájím na půlku, aby byly zhruba ve stejné výšce.Poté nalijeme na piškot s vyskládanými jahodami uvařenou směs na želé (po…
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Pak obě hmoty spojíme, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec…
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. A…
Do misky dáme polovinu velkého půlkilového jahodového jogurtu a půl vaničky tvarohu, prošleháme metličkou nebo šlehačem, přidáme umixované jahody nebo rozmrazenou dřeň…
Krém: V misce smíchat mascarpone, 5 p.l. cukru-moučky, vanilkový cukr a 3 p.l. Malibu. Ušlehat smetanu a přidat k mascarpone. Připravit jahody – omyt, osušit, nakrájet…
Ve studeném mléce dobře rozkvedláme pudinkový prášek, osladíme a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.Smetanu ušleháme a za stálého šlehání přidáme po lžicích do…
Těstoviny dáme vařit dle návodu do mírně osolené vody. Poté scedíme, promícháme se lžící másla nebo zakápneme troškou oleje, aby se neslepily.Během vaření těstovin…
Piškot: Šleháme vejce s cukrem 20 minut potom přidáme mouky a prášek do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 180C. Ještě za horka smotáme a piškot necháme vychladnout. Poté…
Žloutky utřeme s cukrem, vlažnou vodou, přidáme pol. mouku, lžičku rozpustné kávy a vyšlehaný sníh. Můžeme přidat na špetku nože prášek do pečiva. Dortovou formu…
Za nedělní oběd se určitě hodí vymazlený moučník. Což třeba zkusit tyto řezy s pudinkovým jahodovým krémem a čokoládovou polevou? Není zdaleka tak složitý, jak se na…
Nastartujte nový den s příjemně sladkou snídaní v podobě kefírových jahodových lívanečků s jahodovým přelivem. Výborné lívanečky potěší také dětské strávníky, kteří se…
Kefír, cukr a mouku s práškem do pečiva zamícháme a nalijeme na plech. Poklademe omytými jahodami a pečeme jen krátce do zlatova, neboť těsta je poměrně málo. Když je…
Přidáno před 55 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
I obyčejný salát může být věda. Ovládněte základní principy jeho přípravy
Malá útrata nebo nedostatečné spropitné, důvody, proč vás do některých restaurací v Saint-Tropez nepustí
Koblížky bolas de Berlim se podobají těm našim, díky žloutkovému krému si je ale zamilujete možná ještě víc