Bramborové knedlíky s jahodami a mátovým cukrem
Recept ještě nebyl hodnocenTyto lahodné knedlíky jsou ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Jsou plné ovocné svěžesti, jemně sladké a mátově voňavé. Podávají se s cukrem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto lahodné knedlíky jsou ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Jsou plné ovocné svěžesti, jemně sladké a mátově voňavé. Podávají se s cukrem,…
Dezert do skelničky, který si oblíbí celá rodina. Jemný krém z tvarohu a šlehačky s voňavými jahodami a piškoty pokapanými kávou, se nevaří a nepotřebuje ani delší čas k…
Jíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob. Neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…
Piškotový korpus, spousta jahod schovaných ve šlehačkovém krému a želatinové vrstvě. To je kouzlo jahodového dezertu nazvaného “mlska”. Příprava není složitá, za…
Roláda může působit jako náročný dezert, ale s tímto receptem ji zvládnete bez problémů připravit i u vás doma. Stačí jen pár jednoduchých kroků a užijete si lahodnou…
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky či do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej…
V parných letních dnech zajisté přijde vhod osvěžující a příjemně sladký dezert. Tiramisu ve skleničce s krémem z mascarpone, piškoty vonícími po likéru a čerstvými…
Liči scedíme (tekutinu zachytíme) a pokrájíme. Jahody omyjeme, zbavíme stopky a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky jako liči. Z pomeranče odřízneme ostrým nožem…
Lehoučké jako pírko a nadýchané jako obláček. Takové jsou tyto řezy se šlehačkovým krémem. Seskládáme je z tenkých vrstev piškotu, které doplní právě lahodná šlehačka s…
Měkká a nadýchaná roláda plněná Olé tvarohem je dokonalým spojením jemného těsta a lehkého, osvěžujícího tvarohového krému. Tento dezert je ideální pro každou…
Šťavnatou a osvěžující buchtu snadno upečeme i bez živočišných výrobků, postačí nám je ty rostlinného původu. Základ těsta tvoří nastrouhané jablko, kokos, mouka,…
Svěží letní dezert z piškotů, krému z mascarpone a jahodového rozvaru, ozdobený lístky máty a čerstvými jahodami, přijde v parných dnech vhod. Je rychle hotový a doslova…
Pokud plánujete letní slavnostní večeři, překvapte své hosty netradičním předkrmem, carpacciem z čerstvých jahod a mozzarelly. V kombinaci s aromatickou mátou vzniká…
Lehký a svěží cheesecake ve skle je ideální letní dezert. Krémová vrstva se skvěle doplňuje s ovocem a křupavým základem, zatímco pistácie dodají šmrnc. Rychlý na…
Svěží, nadýchaný a přitom efektní dezert, který se obejde bez pečení. Spojení krémového mascarpone, čerstvých jahod, bílé čokolády a piškotů si zamiluje celá rodina.…
Svěží, nadýchaný a přitom efektní dezert, který se obejde bez pečení. Spojení krémového mascarpone, čerstvých jahod, bílé čokolády a piškotů si zamiluje celá rodina.…
Jahody jsou dozajista nejoblíbenějším letním ovocem. Tyto jemné piškotové řezy se šťavnatými jahodami a krémem s vanilkou, která tomu všemu dodá ten správný šmrnc,…
Krajíc chleba namažeme máslem. Čerstvé jahody nakrájíme na tlustší kolečka a klademe na krajíc.Nakonec poprášíme cukrem a podáváme.
Brambory uvaříme ve slupce, ideálně 1 den předem. Po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Poté přidáme zbytek ingrediencí: hrubá mouka, špetka soli a…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj žloutky s cukrem, vmícháme polohrubou mouku. Naplníme do vymazané a hr.moukou vysypané dortové formy, průměr 24 cm. Pečeme…
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme med, sůl a pohankovou krupici.Promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Zatím část jahod rozmačkáme a smícháme s tvarohem. Pár jahod…
PANNA COTTA: Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. 1 lžičku…
Propláchnutou rýži dáme vařit s mlékem, špetkou soli a vanilkovým luskem. Když je rýže dostatečně měkká, vyjmeme lusk a do rýže vmícháme plátek másla, med podle chuti.Na…
Tyto poháry vypadají velmi efektně, ale příprava je mnohem jednodušší, než si myslíte. Potřebujete hlavně trpělivost při čekání, až želatina ztuhne.