

Dobrota z jednoho kastrolu
Suroviny 4 porce
- 400 g vepřového mletého masa
- 400 g vinné klobásy
- 1 kg menších brambor
- 1 zakysaná smetana
- 1 větší cibule
- pažitka (nemusí být)
- majoránka
- tymián
- pepř
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Mleté maso si ochutíme majoránkou, tymiánem, osolíme, zastříkneme trochou vody a necháme odpočívat. Do kastrolu, ve kterém budeme zapékat dáme trochu oleje, na něm opečeme vinnou klobásu a vyndáme jí bokem na talíř a na zbylém vypečeném tuku osmažíme nakrájenou cibuli,když je karamelové barvy, dáme očištěné brambory, nakrájené na kolečka, smažíme a mícháme, přidáme malé množství majoránky, tymiánu a osolíme. Po vypnutí plotýnky si zapneme troubu, vyndáme brambory na talíř ke klobáse, na dno kastrolu na vypečený tuk s cibulí namačkáme mleté maso které nejdřív promícháme s cibulí, na něj rozložíme osmažené brambory, které mírně osolíme, navrch rozložíme osmaženou vinnou klobásu a celé to pokecáme kysanou smetanou. Dáme do trouby a pečeme kolem 30 minut a můžeme servírovat, můžeme posypat pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Vinnou klobásu jsem trochu víc osmažila, ale byla v pořádku, na chuti to neubylo. Jídlo je vcelku rychlé, pekla jsem tak 4 porce a snědli jsme to až na malinké množství sami dvá a to vypovídá za vše!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dobrota z jednoho kastrolu
-
přímo lákavé,dobrý typ,určitě vyzkouším,dávám bodík
-
Jani, s tou vinnou klobáskou, to musí být žraso!
-
srettka:Sretti, tak tato neměla chybu, přivezla mi jí Šavlinka a je přímo od výrobce, ktewrý se opravdu vyzná
-
Hmm, dlabanec z jednoho škopíku, propojený chutě, mňam
Jen nemám v poslední době štěstí na dobrou klobásku vinnouDokonce jsem si díky ní zkazila chuť na dlouho. Ale věřím, že ta moje správná a výtečná klobáska přijde a já si krásně umastím pusu a výtečně pošmáknu
-
vinnou klobásu papáme na vánoce obalovanou v trojobalu se salátkem/bramborovým/ , ale tohle je taky zajímavé- brzy vyzkouším.
- krásná fotečka bibinko- pěkně naaranžované, a hlavně je to z JEDNOHO kastrolu / pekáčku/.bodík letí
-
Dala bych si to teda bez té vinné klobásy
Tu já miluju a ničím ji nekombinuju
-
Prima, Bibi
Co je v jednom kastrólu, to můžu.
Bodík!
-
Hm, zajímavé, vinnou klobásku muž miluje
-
Vypadá to celkem lahodně
Přidávám k oblíbeným, a brzy vyzkouším