Vinná klobása s jablky a cibulí, zapečená s hořčicovou zálivkou

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 45 4 porce Jiné maso 5 názorů

Suroviny

vinná klobása cca 1 kg
2 kyselejší jablka
1 větší cibule
za zálivku:
250 g zakysané smetany
1 PL hrubozrnné hořčice
1 PL Dijonské hořčice
pár lístků šalvěje
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu stočíme na dno zapékací nádoby do volnějšího šneka. Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec, cibuli oloupáme a obojí nakrájíme na půl kolečka. Ta nastrkáme do mezer mezi klobásou.

  2. Smícháním všech surovin připravíme zálivku, přidáme posekané šalvějové lístky a nalijeme na klobásu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C přibližně 30 minut.

Poznámka

Solit již není nutné, klobása bývá slaná dost a vypečená šťávička je mňamózní!!!:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vinná klobása s jablky a cibulí, zapečená s hořčicovou zálivkou

Tématické fráze: vinná klobása na cibuli vinná klobása recept zapečené vinné klobásy klobása na jablkách vinna klobasa na jablkach zalivka na salat ke klobase vinná klobása s jablkem

Zapomněl/a jsem heslo