Vinná klobása s jablky a cibulí, zapečená s hořčicovou zálivkou

Jiné maso Doba přípravy: 45 5 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 45 5 názorů

Suroviny 4 porce

vinná klobása cca 1 kg
2 kyselejší jablka
1 větší cibule
Na zálivku:
250 g zakysané smetany
1 PL hrubozrnné hořčice
1 PL Dijonské hořčice
pár lístků šalvěje

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu stočíme na dno zapékací nádoby do volnějšího šneka. Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na půlkolečka. Ta nastrkáme do mezer mezi klobásou.

  2. Smícháním všech surovin připravíme zálivku, přidáme posekané šalvějové lístky a nalijeme na klobásu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Solit již není nutné, klobása bývá slaná dost a vypečená šťávička je mňamózní!!! :-)

Komentáře k receptu Vinná klobása s jablky a cibulí, zapečená s hořčicovou zálivkou

Tématické fráze: recept na vinnou klobásu zapečená vinná klobása pečená vinná klobása na jablkach vinná klobása na cibuli vinná klobása recept zapečené vinné klobásy klobása na jablkách vinna klobasa na jablkach zalivka na salat ke klobase vinná klobása s jablkem