Lesní guláš
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle dozlatova, přisypeme mletou papriku, zalijeme vodou a vsypeme očištěné a na větší kousky nakrájené houby.Dále do tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle dozlatova, přisypeme mletou papriku, zalijeme vodou a vsypeme očištěné a na větší kousky nakrájené houby.Dále do tohoto…
Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, na ní vložíme kousky masa (já použila 2 celá stehna, která jsem po uvaření do polévky obrala), krátce osmahneme, zalijeme vývarem…
Všechny ingredience včetně chleba nakrájíme na plátky (kousky) a střídavě napichujeme na jehlu.Celý špíz potřeme grilovacím kořením v oleji a necháme krátce uležet v…
Do kastrolu dáme rozehřát lžíci oleje, přidáme nakrájenou bílou část lahůdkových cibulek, nakrájenou klobásu a necháme restovat 5minut.Poté přidáme nakrájené hříbky,…
Klobásu narežeme na tenké plátky, pridáme fazuľu a na malé kúsky narezanú papriku. Primiešame narezanú cibuľku.Ocot ochutíme soľou, čiernym korením a cukrom, zašľaháme…
Osmahneme cibuli, přidáme klobásu, česnek. Řízky nařízneme, okořeníme, pomažeme hořčicí. Dusíme s cibulí, klobásou a česnekem, po změknutí přidáme fazole.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, klobásu, přidáme zelí, lehce osmahneme, vlijeme vývar nebo vodu. Do vajíčka na čaj dáme bobkové listy, pepř a nové koření, vložíme do…
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu. Po osmažení klobásy přidáme krátce osmažit…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Klobásy vytlačíme ze střívka a opečeme na cibulce. Přidáme papriku a po chvíli kečup a hořčici. Lehce podlijeme…
Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list). Samozřejmě sůl.Do jiného hrnce dáme na dno roztopit…
Na oleji opečeme hovězí a jehněčí maso, přidáme byliny, česnek, ocet, kapary, koření a sůl. Přidáme několik lžic vody či vývaru a dusíme přibližně 20 minut. Přidáme…
Bylinky / libeček, petrželka, rozmarýn a majoránka / nasekáme a smícháme se solí a pepřem. Maso smícháme s vejcem, přidáme směs z bylinek. Nakonec maso zahustíme…
Večer namočíme sušené houby, řádnou hrst (nebo dvě) a necháme do rána. Osmažíme v hrnci střední cibuli do zlatova na sádle, posypeme hladkou moukou. Za stálého míchání…
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a kapustu nakrájíme na proužky.Krajíce chleba nakrájíme na menší kostky a klobásu na tenká kolečka.Do…
Ve špajzu překáží zbytek fazolí, překládá se z místa na místo. Pak to spadne, rozsype se. Tak co s tím. Do hrnce, namočit a přemýšlet, co uvařit. Venku prší, když…
Zelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme…
Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí…
Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory do mírně osolené vody.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek rozdrtíme plochou stranou nože a pak nasekáme.Na oleji osmahneme…
Nakrájíme klobásku na kolečka a osmažíme 5 minut na pánvičce s trochou oleje. Odložíme ji do misky bokem.Nakrájíme cibuli na tenké pásky, oškrábané brambory na střední…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a papriku na plátky a klobásu na kolečka.Maso osolíme, opepříme a promícháme.Pak vše střídavě napichujeme na špízy a poklademe do…
Maso rozklepeme na široké a tenké plátky, osolíme a opepříme.Čerstvé lístky oregana nasekáme najemno a dáme do misky.V rendlíku necháme rozpustit lžíci másla, přidáme…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich…
Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu. Klobásky jejichž druh zvolíme dle naší chuti nakrájíme na menší kousky a za pomocí nástavce ručního mixeru…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Bohové ze starých řeckých bájí byli permanentně v „rauši“. Jedli kouzelnou ambrózii a popíjeli víno a nektar
Jednoduchý třešňový koláč z křehkého těsta voní skořicí a příprava je velice snadná
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám