

Mexické fazole z Blavy
Suroviny 3 porce
- olej
- 1 červené fazole v plechovce
- 1 bílé fazole v tomatové omáčce
- 300 dkg vepřového masa nebo uzeného
- 1 klobása (může být i pálivá)
- chilli (podle chuti kdo nemá rád nemusí chuti to neubere)
- sůl
- pepř
- cibuli
- kousek slaniny
- voda na podlití
- 3 vrchovaté lžíce rajského protlaku nebo kečupu (někdy je protlak moc kyselý proto dávám půl na půl kečupu a protlaku)
Postup přípravy receptu
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme slaninu, maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou klobásu.
Když je maso zatáhlé přidáme kečup a protlak. Podlijeme troškou vody a necháme provařit.
Dále přidáme čili, fazole a zamícháme. Necháme provařit a máme hotovo.
Jako přílohu dávám chleba, ale hodily by se k tomu i brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mexické fazole z Blavy
-
cecilka: protože to přivezl manžel když byl na montáži z Bratisl. a já jelikož vždy když řekl že chce ty fazole z Blavy
tak se to u nás zažilo , ale lidi jsou tu jak malí děti na písku budou řešit takovou koninu jako proooč a jak tooo
no prostě když je někde víc bab tak budou rozebírat kraviny (těch co neřeší název ať si to neberou)
-
spagetka: autorka receptu mala na mysli Blavu, rekreačnú oblasť pri Trnave. Je mi ale záhadou, prečo tam varia mexickú fazuľu?
-
magdalenka: Přesně, Bratislava je Bratislava a tohle je jen název jídla.
-
Aj ja som z Bratislavy...preto viem, že žiaden Bratislavčan NIKDY nepovie "Blava"...
-
Sonja: taky jedna z těch, co nechápe, že jde o nějak nazvané skvělé jídlo, a ne odkud pocházejí vámi prezentovaní "Blaváci"
-
No len aby sa tu všetci Blaváci nepotentovali
...... a pritom polovica z nich pochádza z východu
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka -
dana matova: jestli se vám to nelíbí tak máte smůlu jde o jídlo ne o název
-
Z Blavy? To musel vymyslieť len riadny sedlák.
-
Irule:ten sýr mě nenapadl taky to zkusím
díky
-
olousek 68:děkuji moc
jsem ráda že vám chutnalo
-
výborné fazole, navíc jsem je posypala sýrem
, bod jsem dala už dávno, tak teď posílám jen foto
-
Zdravím
budu je dělat k obědu, miluji jídla z jednoho hrnce
podle surovin to musí být dobré a podle reakcí na název
žasnu
vím,že tady ode mě nic neuvidíte moc by mě mrzelo,že dobroty které dělám spoustu let nějaký rýpal rozpitvá kvůli názvu
-
mně osobně je jedno jak se co jmenuje,hlavně že je to dobré
je to dobrý recept. -
bohumila:děkuji
zrovna dnes jsem je zase dělala
-
Byly výborné,moc jsme si pochutnali.