Kapustičky s maďarskou klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenKapustičky podáváme zpravidla jako přílohu k masům či jiným pokrmům. Zastanou však také pozici rychlé, chutné a jednoduché svačiny nebo večeře. Stačí, když je necháte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustičky podáváme zpravidla jako přílohu k masům či jiným pokrmům. Zastanou však také pozici rychlé, chutné a jednoduché svačiny nebo večeře. Stačí, když je necháte…
I hlavní chod se dá o Velikonocích pojmout kreativně. Z bílé klobásky vytvoříme na pekáči tvar králíčka. Obložíme ho zeleninovou směsí podušenou na másle a po chvíli…
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich…
Šošovicu namočíme na 2 hodiny. Na troche oleja opražíme na kolieska narezaný pór, pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa namáčala a varíme do mäkka. Na panvici…
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou s kostkou masoxu.Na kousky nakrájíme zelí, papriku a brambory, přidáme k vývaru společně s bobkovým…
Vezmeme krajíc chleba, pomažeme jej pomazánkou, položíme asi 3 kolečka šunkového salámu, opět pomažeme pomazánkou a přiložíme druhý krajíc chleba. Tak to opakujeme se…
Cibuli a slaninu na másle orestujeme dozlatova.Přidáme hojně sladké papriky, lžičku kopru (nebo čerstvý) a krátce orestujeme.Pak přidáme 0,5 litru vody a ochutíme solí,…
Špenát si trochu spaříme, přidáme nakrájenou klobásku na malé kousíčky, prolisovaný česnek a fazole, minutku necháme na největším plamenu, přidáme nakrájená rajčata a…
Nejdříve smícháme kečup nebo rajský protlak s rozmačkaným česnekem a oreganem. Pokud se vám základ zdá příliš kyselý, tak můžete přisladit cukrem.Na plech připravíme…
Cibuli nakrájime na kostičky a mírně osmahneme, potom přidáme nakrajené zelí. Taky osmahneme asi 5min. Zalijeme vodou, až bude zelí měkčí, přidáme brambory. Vaříme 5 min…
Nakrájet patizon a klobásu na malé kostičky.Na pánev nalít trošku oleje.Na olej dát nakrájený patizon, posolit, dát koření - směs dle libosti, já dávám čubricu, dusit…
Rozetřený česnek a harissu rozmícháme v oleji.Potřeme upletenou klobásu a přepůlené žampiony.Pečeme cca 25 min.Přílohou je zelenina, dušená na másle, kořeněná tymiánem,…
Těsto rozválíte dost na tenko do kruhu - do velikosti formy cca 25 cm. Okraje nemusí být. Propícháte vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 st. asi 10 minut zapečete.…
Cuketu omyjeme a nakrájíme na menší kostičky (neloupeme). Na kostičky nakrájíme i klobásu a cibuli, které dáme společně restovat na pánev, cca na 5 minut. Poté přidáme…
Čočku namočíme a necháme přes noc nebo alespoň dvě hodiny nabobtnat. Na oleji osmahneme cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev, masožrouti mohou přidat nakrájenou klobásu.…
Cibuľu narežeme nadrobno, opražíme na troche oleja, zaprášime trochou múky, paprikou, zalejeme vodou. Zo začiatku radšej menej vody, polievka má byť hustejšia, vždy je…
Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL). Necháme uležet do druhého dne…
Vařené kuřecí maso nakrájíme nebo umeleme a na horkém oleji orestujeme. Cibuli opečeme na másle, housky nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a krátce opečeme. Po…
Rohlíky nakrájíme na menší kostičky a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl.Než se mléko vsákne do rohlíků, nakrájíme i nadrobno zbytek surovin a z…
Kotletu protkneme klobásou(já měla ďábelskou)kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kousky jak uznáme velké,okořeníme.Do PH vymazaného trochou oleje dáme všechny…
Hlávku bílého zelí nakrouhám, osolím, opepřím a zvlášť uvařím. Do velkého hrnce( na toto množství surovin jsem použila 30- ti litrový) na dno dám veškeré kosti, na ně…
Oloupeme brambory, nakrájíme na tenčí plátky. Na pánev nalejeme olej, takové množství, aby všechny brambory tak trochu plavaly a v tom oleji se vařily. Ve chvíli, kdy…
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu, kukuricu, hrášok a krátko opražíme. Do pekáča rozložíme polovicu pohánky, na ňu navrstvíme…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Pečeme s Ivou: Veliké koláče lopaťáky pekly kdysi už naše prababičky. Jsou podobné frgálům, plněné povidly a sypané drobenkou
Americký salát ambrosia sice není žádná dietka, ale je plný ovoce a roli dezertu zastane dokonale
Retro vaření s Kristinou: Čaj o páté jako za první republiky můžete zažít i dnes. Jak jej připravit?