Cuketové zelí
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte stále na zahrádce hromadu cuket, určitě vyzkoušejte cuketové zelí. Od originálu jej téměř nepoznáte a dá se použít ke všem tradičním pokrmům. Díky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte stále na zahrádce hromadu cuket, určitě vyzkoušejte cuketové zelí. Od originálu jej téměř nepoznáte a dá se použít ke všem tradičním pokrmům. Díky…
Bramboráky patří mezi klasické české speciality, které nikdy nezklamou. Vůně česneku a smažených brambor navodí tu pravou domácí atmosféru. Tato verze s cibulí, salámem…
Křupavé špalíčky z bagety, plněné chutnou směsí z ryby, hub a cibulky, jsou dozlatova zapečené, šťavnaté uvnitř a voňavé po kmínu. Originální předkrm nebo pohoštění,…
Šmakoun na hříbkách je lehký a výživný pokrm s klasickou chutí. Orestovaný šmakoun s cibulkou, zeleninovým vývarem, smetanou a kapkou láku z okurek vytváří jemnou omáčku…
Nahraďte rýži kroupami a maso uzeným tempehem – vznikne vydatné a chuťově bohaté jídlo, které potěší nejen vegany. Kroupové „rizoto“ spojuje poctivost tradiční kuchyně s…
Rychlá a snadná chalupářská pánvička spojuje chuť hlívy, žampionů, vařených brambor a dozlatova osmažené slaniny. Výborné a syté jídlo z jedné pánve oceníte, když se vám…
Vyvážený a pestrý, takový je bulgur se zeleninou, houbami a seitanem. Seitan je falešné "maso" z pšeničného lepku, které ochotně přebírá chutě ostatních surovin. Pokrm…
Bramborové noky jsou velice variabilní a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Noky s restovanými žampiony a klobásou bohatě posypeme strouhaným sýrem. Během chvíle tak…
Kotrč je v kuchyni ceněná aromatická houba. Připravíte z něj výbornou falešnou dršťkovou polévku. Stačí přidat mletou papriku, majoránku a nechat pořádně provařit.…
Dobře propečené kuřecí maso s bylinkami a česnekem ochuceným houbovým výpekem se skvěle hodí k různým druhům příloh. Příprava je víc než jednoduchá, v sezóně čerstvých…
Zapečený květák se smetanou a sýrem je v českých kuchyních poměrně běžné jídlo. Zaujme především svou snadnou přípravou s minimem nádobí. Doplňte jej o čerstvé houby,…
Bábovka s houbami, masem a pečivem překvapí nejen chutí, ale i vzhledem. Voňavé sušené hříbky, křupavá slanina a jemná nádivková směs se promění v efektní pokrm, který…
Nakládané olomoucké tvarůžky jsou výrazná pochoutka, která skvěle ladí k pivu a chutná hlavně mužům. Připravit je můžete i jako jedlý dárek pod stromeček, který jistě…
Kyselice s hlívou ústřičnou je lahodná polévka, která zahřeje a potěší každého milovníka hub. Jemná krémová chuť, špetka kyselosti a aromatická hlíva promění jednoduchý…
Do vepřového bůčku uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme z venčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy.Rohlíky pokrájíme na…
Jemné zelné listy ukrývají šťavnatou masovou náplň, která se při pečení krásně propojí s vůní česneku a koření. Tradiční pokrm inspirovaný domácí kuchyní střední Evropy,…
Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme k nim očištěnou mrkev v celku, sůl a ostatní koření. Zalijeme vodou, ale jen tak, aby bylo vše potopené a uvaříme doměkka. Pak…
V tlakovém hrnci osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, žampiony nakrájené na větší kousky a nakrájený pórek.Opepříme, osolíme,…
Sladká i slaná delikatesa. Pomalu dušená cibule, která lehce zkaramelizuje a propojí se s chutí jemně restované klobásy a kořením. Je ideální k masu, sýrům i čerstvému…
Říkáte si, že taková jednoduchá věc, jako jsou bramboráčky, vás nemůže ničím překvapit? Omyl. Tento recept s tvarůžky a zakysanou smetanou promění klasické bramborové…
Maso v poměru jak máme rádi (já použila 1:1) pomeleme společně s cibulí, česnekem a houskou. Přidáme koření, sůl, trochu hořčice (u nás se vždy přidávala pro chuť),, 3…
Všetky suroviny dáme do misy a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Môžeme použiť aj robot, ručný miesič alebo pekáreň. Ak použijeme pekáreň, zvolíme vhodný…
Dobře ochucené masové kuličky z vepřového masa, zapékané s kysaným zelím, které smícháme se zkaramelizovanou cibulkou, chutnají opravdu báječně. Podávat je můžeme s…