Kuře po bengálsku

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 1 hodinu 17 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 1 hodinu 17 názorů

Suroviny 4 porce

1 kuře
6 stroužků česneku
2 cibule
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky kari koření
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
sůl
4 lžíce oleje
Na dohotovení:
200 ml bílého jogurtu
bujón nebo vývar podle potřeby
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli a česnek nastrouháme, přidáme zázvor, kari koření, drcený kmín, obě papriky, olej a vytvoříme pastu. Touto pastou potřeme kuře.

  2. Druhou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na trošce oleje. Na tomto základě opečeme kuře, nebo kuřecí naporcované díly ze všech stran a vložíme do pekáče i s výpekem.

  3. Jogurt rozmícháme s vývarem cca se 2 dcl a nalijeme na kuře. Pečeme, až je maso měkké a krásně červené. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu Kuře po bengálsku

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí po bengalsku kuřecí na kari po bengálsku kuře s kari pastou vepřové po bengálsku kuřecí kari po bengálsku maso po bengalsku recept kure hovezi po bengalsku potrene kure cesnekovou pastou kuřecí maso po bengálsku snedeno.cz kuřecí nudličky po bengálsku hovezi nudlicky po bengalsku kuře po recept na kuře recepty na kuře kuře na zázvoru vepřové nudličky po bengálsku vepř. maso po bengálsku vepřové maso po bengálsku