Guláš z kuřecích drůbků

Merylas Kuchařka: Merylas

Zhruba 7 Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

kuřecí srdíčka
0,5 kg kuřecích žaludků
0,5 kg kuřecích jater
olej
250 g cibule
20 g mleté papriky
1 vrchovatá lžička rajčatového protlaku - možno vynechat
olej
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
česnek - asi 5 větších stroužků
zhruba 80 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, zamícháme a ihned přidáme překrojené žaludky a srdíčka, mícháme a restujeme až zase do tuku, přidáme rajčatový protlak, zase chvíli restujeme, pak přidáme játra, nakrájená na větší kousky, znovu restujeme, přidáme pepř, drcený kmín, sůl, rozetřený česnek, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Vodu podle potřeby pak přidáváme.

  2. V tlakovém hrnci vaříme asi 20 minut.

  3. Pak drůbky vybereme a šťávu zahustíme moukou, já ji dopředu vždy nasucho opražím, je to tzv. suchá jíška a je bez tuku. Necháme pozvolna dobře provařit, přidáme majoránku a dochutíme podle potřeby. Komu to nevadí, tak může přidat i kousek masoxu.

  4. Nakonec šťávu procedíme na drůbk a už jen prohřejeme. Podávám s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z kuřecích drůbků

Tématické fráze: drůbeží srdíčka drůbky drubeží srdíčka recept drůbeží drůbky kachní drůbky kureci srdicka gulas drůbeží srdíčka recepty gulas ze srdicek guláš z drůbežích srdíček guláš z kuřecích žaludků guláš z drobů guláš z drůbežích drobu kuřecí srdíčka recept guláš z kuřecího masa drubezi gulas drubkovy gulas omáčka z kuřecích srdíček recepty z drúbkú drůbeží žaludky omáčka z drubku

Zapomněl/a jsem heslo