Rychvaldský kapr se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenKapra očistíme, vyřízneme páteř a odstraníme žebra. Odřezky vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl a povaříme. Vývar použijeme k podlévání. Filet co 2 až 3 mm prořízneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapra očistíme, vyřízneme páteř a odstraníme žebra. Odřezky vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl a povaříme. Vývar použijeme k podlévání. Filet co 2 až 3 mm prořízneme…
Celer a mrkev si nastrouháme na větších slzičkách. Cibulky nakrájíme na kolečka (bílou část, zelenou nakonec), česnek na plátky a dáme osmažit na olej v hrnci, po chvíli…
Mleté maso ve větší míse smícháme s kořením, moukou, jednou nadrobno nakrájenou cibulkou a česnekem a necháme v chladu alespoň hodinu uležet.Poté vypracujeme dvě větší…
Troubu jsem si zapnula na 180°C. 2 a 1/2 palice česneku jsem si rozebrala na jednotlivé stroužky (ale ponechala ve slupce), dala do pekáčku, zakápla trochou oleje a dala…
Všechnu zeleninu očistíme, žampiony překrojíme na polovinu, menší ponecháme vcelku, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky, papriky nakrájíme na širší proužky.Na pánev do…
Žampiony nakrájíme na kostičky, pórek a mrkev na nudličky a na oleji podusíme, až se vypaří veškerá šťáva. Osolíme, opepříme a přidáme kmín, vejce a usmažíme tak, že…
Do misky si připravíme kořenovou zeleninu, očistím a nastrouhám na hrubo. Brokolici rozkrájím na menší kousky tak i pórek, kapustu a brambory. Cibulku pokrájíme na…
Václavky očistíme, pokrájíme na nudličky a vložíme povařit do vroucí osolené vody na cca 10 minut. Pak scedíme a necháme řádně okapat.Pohanku uvaříme dle návodu na obalu…
K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a uhněteme těsto, které vyškrábneme do naolejované mísy. Těsto hned přeložíme a necháme asi 35-45 minut odpočívat. Pak ho…
Uvařený a oloupaný uzený jazyk pokrájíme asi na 1 cm silné plátky. Připravené plátky opékáme na mírnějším ohni po obou stranách v pánvi na rozehřátém másle s kmínem a…
Krkovici zlehka naklepeme. Maso z obou stran mírně osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí.Na másle zpěníme cibulku a necháme zesklovatět s práškovým česnekem, poté…
Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na půlměsíčky. Cibulku nakrájíme nadrobno.Stehna s kůží z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme, poté do většího…
Nasekáme si cibulku na drobno. Ve větším hrnci si rozpustíme kokosový olej a cibulku na něm zesklovatíme. Přidáme růžičky květáku a necháme chvíli restovat s cibulkou …
Očištěné houby omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce do vody (můžeme přidat ocet), necháme přejít varem, pak v sítku řádně propláchneme studenou vodou a hrnec…
Ledvinky podélně rozpůlíme. Poté je nakrájíme na tenké plátky, dáme do cedníku a prolijeme větším množstvím vroucí vody a necháme okapat.V kastrole na sádle osmahneme…
Nejdříve si připravíme nádivku: Vločky zalijeme 250 ml smetany, necháme změknout a přidáme ostatní ingredience. Maso připravíme na roládu, potřeme česnekem, lehce…
Houby a brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Do hluboké pánve dáme rozehřát sádlo a osmažíme cibulku, přidáme česnek,…
Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12hod, ale lepší je 24hod), poté rýži scedíme. Hříbky si namočíme do vody. Na pánvi orestujeme šalotku a v hrnci cibuli. K…
Bůček nebo krkovici omyjeme, osušíme a u bůčku nakrájíme kůži na čtverečky. Oloupané špekáčky nakrájíme na slabé plátky. Do masa uděláme podlouhlé hluboké zářezy,…
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájený pórek. Postupně přidáme na kostičky pokrájené brambory, mrkev, bobkové listy, větvičku tymiánu a zprudka restujeme.…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, očistěné žampiony i s nožkama na půl cm silné plátky a 5 dkg angické nakrájíme nadrobno. V kastrůlku na troše tuku orestujeme slaninu s…
Fazole namočit přes noc.Uvařit fazole spolu s pokrájenou cibulí, pak polovinu hotových fazolí odebrat a druhou polovinu rozmixovat tyčovým mixérem, naředit vodou, přidat…
Předem uvaříme silnou meltu a v okamžiku, kdy schladne na tělesnou teplotu do ní vysypeme sáček droždí. Do větší mísy dáme kvásek, přilejeme meltu (s droždím). Tekutou…
Pokud je smetana opravdu hodně hustá, tak ji trochu naředíme mlékem, ale lze použít i jogurt (ten mlékem raději neředíme, okurky pustí dost vody, tak abychom nakonec z…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Jídelní rozmary slavných: W. A. Mozart začínal den horkou čokoládou a miloval smažené játrové knedlíčky podle tohoto receptu
Retro okénko: Čevabčiči mělo být podle norem z roku 1964 z pravé svíčkové. V levnější variantě jídelen ho ale nahradilo jiné maso
Jídelní rozmary slavných: Herečka Julie Roberts miluje obyčejný chléb a nikdy se nevzdá těchto vláčných sušenek s čokoládou