Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou

srettka Kuchařka: srettka

Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

Pěkný kousek vepřové krkovice (já měla něco přes kilo)
Sedlčanský výheňák k zapékání 1ks(sýr hermelínového tipu)
1 svazek zelené cibulky
6 středních cibulí
tatarská omáčka
pepř,sůl, sušený česnek(nebo granulovaný),drcený kmín
hrst cherri rajčátek
2 špičaté papriky
3 plátky másla
1 kostka extra bujonu
1ČL solamylu a 1PL vody smíchat a nechat nabobtnat
olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dvakrát naříznout po vláknech, ale neproříznout. Prořezy okořenit pepřem, solí, kmínem a sušeným česnekem. Vymáznout tatarkou a naplnit výheňákem a pokrájenou zelenu cibulkou. Řez zajistit párátkem. Celé maso kořenit jako vnitřek a omazat tatarkou. Nechat odležet aspoň hodinu, ale nejlíp do druhého dne.

  2. Do pekáče s poklicí překrojit rajčátka na půl, papriky na proužky a 3 cibule na čtvrtky, rozloupané na plátky.

  3. Na pánvi rozpálit 1 PL oleje a na ní osmahnout odleželé maso pěkně do zlatohněda. Maso vyjmout a dát do pekáče na zeleninu.

  4. Na pánev přidat ještě trochu oleje a proužek másla. Přihodit zbylé 3 cibule na drobno a osmahneme. Nasypeme kolem masa do pekáče. Posypeme kořením, rozdrobíme bujon a zalijeme vodou do výše zeleniny.

  5. Poházíme kousky másla a dáme pomalu péct 3 hod na 100°C. Potom přidáme na 160°C a pečeme do měkka. Až je maso úplně měkké a po vpichu sklouzne. Kdyby se šťáva rychle vypékala, občas trochu dolijeme. Ke konci tomu dáme ještě chvilku bez poklice pro barvičku.

  6. Ve finále vmícháme po troškách nabobtnaný škrob a zahustíme podle vlastního gusta. Případně ještě dosolíme dle chuti.

Poznámka

Měla jsem pěkný fotopostup, ale pak jsem zjistila, že děvčátka si vzala paměťovku...grrrrr, tudíž jsem spíš trénovala mačkání spoušti. Takže už jen fotky od půlky vaření..chjo

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou

  • Eliza Eliza

    Výheňáka jsem zatím nepoznala, ale já si na něj dohlídnu a bude tahle dobrůtečka...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Pajaska Pajaska

    Jůů,nádhera a jak je něco plněného,to je moje.:yes::yes:Výheňák také neznám,musim se po něm podívat.:-p:-p

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    To je krása na pohled a chuť bude taky náramná!:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    No jo, dala bych si:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OBože to je paráda pro očko i žalůdeček,mňam:-p+13:yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)no co na to říct susedo:-ppolkla jsem utřele slinu a tobě posílám 12 bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sretti,já si chvilku na tu náheru počkala, abych ti mohla át hezkých a kulaťoučkých 1O. bod:yes::-D
    Nejdřív jsem si myslela, že jsi si ten název vymyslela-charakterizoval tě ten výheňák a ejhle, on se tak vážně jmenuje sýr, který ještě neznám:-D;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    No vidíš a já včera kolem Sedlčanských jenom proběhla a ani jsem si výhelňáku nevšimla. To dělám ale hlouposti, protože to s ním bude určo lahůdka:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ty výheňáku, to je něco pro mne!:-p

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Nádhera jako vždy :-O:-p +6:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    foto Výheňáku přidáno...sem myslela, že už je syrakus tento profláknut;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Výheňák mají jako novinku v Albertu, sretti, tos to sem nemohla dát, než jsem tam šla?:-( No máš štěstí, že tam chodím denně:-D, masíčko v mražáku je taky, takže :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Tady se krásně rýmuje.....opravdu je to bašta nesmírná....výheňák neznám a zatím jsem jej v obchodě nepotkala ...no budu se po něm muset podívat.Nebo napsat švagrovi...ten dělá v Sedlčanském závodě na sýry říďu.(nevím přesně ,ale asi nějakého obchodního)Takže dávám bodíček:yes::yes::yes:a ukládám.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak výheňák... znamenám si ;-):-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: plnena krkovička krkovicka po thajsku recepty z vyhenaku syru sedlčanský výheňák na zapékání výheňák na zapékání recept výheňák na zapékání reveňová buchta recepty z ridu výheňák na zapékání recepty

Zapomněl/a jsem heslo