

Hovězí na rajčatech s provensálským kořením
Suroviny 4 porce
- 400 g libového hovězího masa
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 6 lžic rajského protlaku
- 400 g rajčat
- 3 lžíce hladké mouky
- provensálské koření
- bobkový list,
- nové koření
- sůl, mletý pepř
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.
Okmínujeme, přidáme provensálské koření, rajský protlak, bobkový list, nové koření, drcená rajčata, podlijeme vodou a dusíme.
Když je maso měkké, zahustíme omáčku vodou s moukou. Dobře provaříme a podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z kuchařky "Hubneme s rozumem tvořivě".
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na rajčatech s provensálským kořením
K receptu nejsou žádné komentáře.