Hovězí na rajčatech s provensálským kořením

Suroviny 4 porce

400 g libového hovězího masa
3 lžíce oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
6 lžic rajského protlaku
400 g rajčat
3 lžíce hladké mouky
provensálské koření
bobkový list,
nové koření
sůl, mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.

  2. Okmínujeme, přidáme provensálské koření, rajský protlak, bobkový list, nové koření, drcená rajčata, podlijeme vodou a dusíme.

  3. Když je maso měkké, zahustíme omáčku vodou s moukou. Dobře provaříme a podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z kuchařky "Hubneme s rozumem tvořivě".

Komentáře k receptu Hovězí na rajčatech s provensálským kořením

K receptu nejsou žádné komentáře.