

Kapr v sýrovém těstě
Suroviny 4 porce
- 0,6 kg kapřích filetů
- tvrdý sýr na strouhání 100 g
- kvalitní tuk na pečení 100 g
- hladká mouka 100 g
- 2 vajíčka
- sůl
- pepř (nejlépe více druhů)
- mletý kmín
- citronová kůra
- sušené provensálské byliny
- sušená petrželová nať
- olej
- sezamová semínka
- konzerva sušených rajčat
- zelené bylinky
- vinný ocet
- cukr
Postup přípravy receptu
Sušené provensálské bylinky, sušenou petrželku a citronovou kůru rozemneme v hmoždíři a smícháme s olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme kapří filety a dáme odležet do lednice.
Sýrové těstíčko připravíme ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a jednoho vejce, vše důkladně promícháme a dáme na 20 minut do ledničky ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát, ze kterého radýlkem nařežeme třícentimetrové pruhy dlouhé cca 25 cm.
Těmito proužky ovineme jednotlivé filety. Připravené rybí porce naskládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a každý filet natřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky sezamu a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.
Mezitím připravíme pyré z konzervovaných drcených rajčat se zelenými bylinkami, která pomalu vaříme, dokud nezhoustnou. Přidáme ocet, trochu cukru a sůl.
Poznámka od kuchařky
Recept na videu: http://www.trebonskykapr.cz/kapr-v-syrovem-teste
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapr v sýrovém těstě
-
Jůů
taková nádhera na mě vykoukla z náhodných receptů,mňam
+12
-
Zase jeden perfektní recept,přímo vánoční bodík už je tam.
-
Krásné fotky, super inspirace na přípravu kapra zase trošku jinak
Ukládám do oblíbených receptů a určitě vyzkouším
-
A máme tady druhého Jendu, mám dojem. Já jsem tohle nikdy nejedla, nemůžu posoudit chuť, ale podle fotek by jedl i nezasvěcený
-
Ondřeji, ty jsi si dal tu přezdívku velmi výmluvně, ty jsi zřejmně přeborník na jídla, která jsou z ryb že
Recept je perfektní, obrázek jakbysmet, takže co
no přece BOD jak hrom
-
stavím se do fronty, za Mirču!!!
+
-
Třeboňský kapře
.Tak to je něco
.Ač rybky jíme celkem často a na různé způsoby,tak takovou úpravu vidím v životě poprvé a už vím,že pro mě je to jednička
.Ukládám a vyzkouším-na 100%!.Krásné fotečky,mým chutím blízké suroviny-to znamená že letí boďka č.1 a já bych si s dovolením kousek nabídla hned
-děkuji
.