

Snadné chilli con carne
Suroviny 4 porce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 nasekaná cibule
- 2 nasekané stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 a 1/2 šálku pikantní mexické salsy nebo 1 lžička koření chilli con carne
- 1 konzerva červených chilli fazolí
- 1 šálek nastrouhaného sýra
- 4 bagety
Postup přípravy receptu
V kastrolu rozpálíme olej a něj dáme cibuli, česnek a kmín a smažíme 2 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a za častého míchání je smažíme asi 5 minut, aby zhnědlo ze všech stran.
Přidáme salsu nebo koření a fazole a uvedeme do varu. Na mírném plamenu povaříme asi 10 minut, aby směs zhoustla.
Předehřejeme gril na maximum. Uvařenou směsí naplníme zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem, vložíme pod gril a zapékáme asi 4 minuty, aby se sýr roztál a zezlátl. Podáváme s ogrilovanou bagetou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Snadné chilli con carne
-
Phamko, gril raclette vyrábí např. Tefal a Eta. Stačí se poohlédnout v obchodech s bílou elektronikou
.
Špagetko, máš pravdu. Na druhou stranu, když už doma raclette je, proč si ho neužít.
-
Tak ten gril bych chtěla taky, super!!
-
Já nevím, ale ten gril mi přijde zbytečný....možná se mýlím, ale jelikož znám přípravu z Mexika, fakt si myslím, že gril nepotřebuju....
-
ten gril nema chybu, recept
-
+1
-
já také ne
ale chtěla bych to někdy zkusit
tak že si pořídím
jo no vlastně nevím kde nebo jak
poradíte mi ??? byla bych moc ráda -
jééé vypadá to moc krásně
,jen nemám ten gril
-
paráda, jen ten muj by potřeboval těch lopatek tak pět