Péti plněné ranečky

Bezmasá jídla Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Bezmasá jídla Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Suroviny 4 porce

Palačinky:
250 ml plnotučného mléka
12 dkg hladké mouky
1 vejce
2 lžíce oleje
sůl
Náplň:
25 dkg žampionů
10 dkg sýra 40 %
mletý kmín
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
pažitka
Na potření:
1 vejce
potravinářská niť na zavázání ranečku

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru nalijeme mléko, přidáme vejce, olej, sůl, mouku a do hladka rozmixujeme. Necháme 1 a 1/2 hodiny odpočinout. Čím déle, tím lépe.

  2. Žampiony omejeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky. Dáme je do kastrolku s olejem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a osmažíme je do měkka. Sýr nastrouháme a přidáme ho do studených žampionů, nasypeme pokrájenou pažitku a promícháme.

  3. Velkou pánev potřeme mašlovačkou olejem, nalijeme sběračku těsta, které vždy na každou palačinku zamícháme a pánvičkou ho pohybem rozlijeme po celém dně. Opečeme po obou stranách všechny 4 palačinky. Chvíli je necháme, aby změkly okraje a pak do středu každé dáme náplň, rozdělenou na 4 díly. Jednou rukou řasíme raneček a druhou ho držíme. Zavážeme pevně, co nejníže nad náplní. Ranečky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na pekáček s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem na chvíli do trouby na 200°C zapéct.

Komentáře k receptu Péti plněné ranečky

Tématické fráze: ranečky ranečky