Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 322 kJ / 794 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,05 g |
| Tuky | 27,05 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 292 mg |
| Sodík | 326 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 24,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso (měla jsem prsíčka) nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a okořeníme pepřem, mletým kmínem a sušeným česnekem. Pokapeme olejem, promícháme a dáme na chvíli odpočinout (na tu chvíli nedáváme do lednice). Mezitím očistíme žampiony (nepereme je!) a pokrájíme je na plátky.
Krok 2: Na pánev kápneme lžičku oleje, přidáme maso a opékáme ho asi 5-8 minut, až všude zbělá. Přidáme žampiony, přisolíme je, aby pustily vodu, přidáme houbový prášek na zvýraznění houbové chuti, v případě potřeby na pánev přidáme trochu vody (max. tak půl deci) a dusíme pod pokličkou několik minut. Přilijeme smetanu a svaříme vše na malém plameni, až smetana zhoustne. Teď ke konci (ještě během vaření) přidáme na proužky pokrájenou papriku.
Krok 3: Podle potřeby dochutíme a podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky a se zeleninovou oblohou. Hodily by se i těstoviny, noky i rýže.
Kdo může, ať udělá z čerstvých lesních hub. Ze sušených by to šlo taky, ale houby by se musely samozřejmě namočit na delší dobu, případně povařit a vydusit vodu, ale to se musí hlídat před připálením.
Kdo může, ať udělá z čerstvých lesních hub. Ze sušených by to šlo taky, ale houby by se musely samozřejmě namočit na delší dobu, případně povařit a vydusit vodu, ale to se musí hlídat před připálením.
Zveřejněno 26. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí maso se žampiony a paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E3AN
Moje poznámka
Kuřecí maso se žampiony a paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E3AN
Nejnovější recepty
Těstoviny s kořeněnou dýní
Přidáno před 4 hodinami
Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou na másle
Přidáno před 6 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Bramboračka s hlívou ústřičnou
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí na medu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený sýrový květák
Milahu před 49 minutami
Jednoduchá jablečná buchta
Filipsimek před 51 minutami
Vepřové dušené maso s mrkví a slaninovou tarhoňou
Denade před 1 hodinou
Kančí se šípkovou omáčkou
DavidLute před 2 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 2 hodinami
Kynutá bábovka s perníkovou náplní
Covecka před 2 hodinami
Hrníčkové knedlíky malinko jinak
Veronika235 před 2 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
Vlastik58 před 3 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Merylas před 3 hodinami
Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu
gabrus před 3 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
sůl,
kmín mletý,
maso,
žampióny,
smetana,
prášek houbový,
paprika čerstvá červená
Komentáře (3)