Nepečený jáhlový perník (bez lepku, mléka a vajec)
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme mlékem, osladíme, přidáme perníkové koření a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme mlékem, osladíme, přidáme perníkové koření a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté…
Kokosové mléko je hojně využíváno při přípravě asijských pokrmů, ve kterých zmírňuje pikantnost. Nahradit jím můžete také mléko, nebo smetanu. Nemusíte jej však kupovat,…
Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto. Podle potřeby dodáme trochu tuku, záleží na kvalitě použitého kokosu. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na…
Příprava kokosového mléka je snadná, a pokud si chcete vyzkoušet jeho domácí výrobu, je tenhle recept právě pro vás. Ideálně se hodí na přímou konzumaci, do freshe, nebo…
Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky. Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme ( rozdrvíme v mažiari ). Zmiešame s kurkumou…
Do hlubší mísy dáme veškeré suroviny (kromě levandulového moučkové cukru a potravinářského barviva, kterými budeme kuličky obalovat, až budou pečené) a tyto dobře…
Pokud máte rádi neotřelé kombinace ovoce a ořechů, zkuste si zavařit pár skleniček tohoto skvělého sladkého džemu. Hodit se vám bude při víkendovém pečení nebo přípravě…
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny v míse nebo robotu, přidáme máslo nakrájené na plátky, jogurt, vejce a vytvoříme hebké těsto. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a…
Tento nepečený dort si určitě zamilujete. Tvoří ho křehká krusta ze sušenek, vloček a kokosu a výborná náplň z kokosového mléka a bílé čokolády. Když ho nazdobíte…
Lehká piškotová roláda potřená nejen pikantním džemem, ale i kokosovým krémem vám zajisté zachutná. V kokosu je obsažena řada minerálních látek a vitamínů pro posílení…
Křehké a jemné kuličky Rafaello s lískovými oříšky jsou dokonalou domácí pochoutkou pro milovníky kokosových dezertů. Lahodná směs Salka a kokosu ukrývá v každé kuličce…
Asijská jídla si získávají v našem jídelníčku stále větší oblibu. Je to dáno i tím, že už jsou dostupné i různé ingredience pro přípravu indických a malajských pokrmů,…
Tyto kokosky jsou uvnitř měkké a na povrchu křupavé. Nádherně provoní celou kuchyň a skvěle se hodí jako svačinka na cestách nebo pohoštění k čaji. Kokosovou chuť skvěle…
Linecké kroužky s čokoládovou polevou představují lahodnou variantu oblíbeného vánočního cukroví. Křehké linecké těsto s jemnou chutí másla se rozpouští na jazyku a…
Žlutobílá roláda, plněná jednoduchým třepacím krémem s ananasem, vás jednoduše dostane svou lehkou a osvěžující chutí. Je krásně nadýchaná a v ústech se jen lehce…
Domácí pralinky vypadají nádherně v ozdobné krabičce i v průhledném sáčku s ozdobnou stužkou. Vynaložená práce vás nebude mrzet. Hned až uvidíte obdivné pohledy…
Připravte si výborné nepečené kuličky obalené v čokoládě. Nechte je dokonale zatuhnout, uschovejte v chladu a pod zámkem. Z otevřené krabičky by mohly totiž bleskurychle…
Bohatě dozdobené cupcakes jsou vynikající! Cizrnu by v tomto moučníku nikdo nehledal. A protože neobsahuje ani gram mouky, je vhodný i pro nemocné celiakií. Minidortíčky…
Sladcí ježečci z lineckého těsta, namočení v čokoládě a obalení ve strouhaném kokosu, zpříjemní Vánoce hlavně těm nejmenším. Ze stolu zmizí doslova rychlostí blesku a…
Dýni lze dobře využít na zhotovení slaného pokrmu, na přípravu těsta i polévky. Stejně zdařile ji využijete jako náplň sladkých řezů. Najemno strouhanou, proslazenou…
Kynuté vdolky pečené v troubě jsou díky pečení o něco zdravější než ty smažené. Plněné vdolky máme spojené spíše se slanou náplní, tyto jsou však plněné kokosem.…
Upéct dobrou roládu není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Doplňte ji výborným krémem - ať již s oříšky, nebo s pečenými kaštany. Nezapomeňte vložit také…
Upéct dobrou roládu není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Doplňte ji výborným krémem - ať již s oříšky, nebo s pečenými kaštany. Nezapomeňte vložit také…
Kokosky jsou tradiční vánoční cukroví, ve kterém využijeme přebytky bílků. Potřebujeme na ně jen pár surovin, je ale třeba dobře vyšlehat sníh z bílků. Na povrchu jsou…