Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová roláda s tvarohovým krémem

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 683 kJ /
2 553 kcal
Bílkoviny83,79 g
Tuky76,44 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 3,95 g
Sůl1,14 g
Sacharidy369,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy od robota dejte vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Zatímco se vejce s cukrem šlehají, připravte sypkou směs. Do misky nasypte mouku, dýňové koření, jedlou sodu, špetku soli a vše promíchejte. Krok 2: Vraťte se k robotu a do pěny přilijte lžičku vanilkového extraktu, přidejte dýňové pyré a vše nechte důkladně prošlehat. Do hmoty přisypte sypkou směs. Můžete dál pokračovat v robotu nebo ji vmíchejte ručně. Krok 3: Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete ho. V tuhle chvíli mám menší plech, ale nakonec jsem použila větší o velikosti 42x36cm. Plech vložte do trouby předehřáté na 175°C a těsto pečte 15 minut. Upečení zkuste na špejli.
Po upečení stáhněte roládu z plechu a zarolujte ji. Krok 4: Zabalenou roládu nechte vychladnout i několik hodin a mezitím připravte krém.
Do mísy dejte tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt, moučkový cukr a od oka jsem přidala ještě nasekanou čokoládu. Všechny suroviny na krém důkladně promíchejte. Krok 5: Vychladlou roládu opatrně rozbalte, naneste na ni krém a rozetřete ho. Následně roládu zabalte, opatrně sundejte pečicí papír, roládu přeneste na tác a uložte ji do lednice.

Před servírování můžete roládu posypat moučkovým cukrem. Krok 6: Dýňové pyré:
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.

Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor, cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vám vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce.

Zveřejněno 20. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová roláda s tvarohovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3M14

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová roláda s tvarohovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3M14

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr krupice, pyré dýňové, mouka hladká, extrakt vanilkový, koření dýňové, soda jedlá, vejce, sůl, tvaroh ve vaničce, smetana zakysaná, cukr moučkový, extrakt vanilkový, čokoláda, koření nové koření, koření hřebíček, skořice mletá, ořech muškátový, zázvor mletý

Přidat fotografie receptu