Dršťková polévka zase trošku jinak
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle zpěníme jednu cibuli. Následně ji dáme bokem na talířek. Ve stejném kastrůlku restujeme nakrájený celer, petržel a mrkev (můžeme ještě přidat trošku sádla).…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle zpěníme jednu cibuli. Následně ji dáme bokem na talířek. Ve stejném kastrůlku restujeme nakrájený celer, petržel a mrkev (můžeme ještě přidat trošku sádla).…
Přirozeně sladká rajská omáčka, kde vám bude chybět k dokonalosti přidat na závěr jen troška cukru. Pokud držíte linii, nebo chcete uvařit zdravý oběd dětem, či vám…
Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na…
Srdce omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Na sádle v tlakovém hrnci orestujeme pokrájenou cibuli, vložíme restovat i pokrájenou slaninu, zamícháme, přidáme kousky…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme šošovicu, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Povaríme 15 minút (tekutina sa musí vydusiť). Pridáme…
Fazolky umyjeme a odřízneme jim konce. Dáme vařit do osolené vody a vaříme asi 10 minut na skus. Na omáčku nakrájíme cibuli, česnek a papriku na kousky.Na oleji zpěníme…
Houbové omáčky nám do kuchyně přináší nádhernou vůni lesa. Do omáček se hodí lesní i kupované houby. Použít můžeme nejen sušené, ale i čerstvé, naložené či zamražené…
Pohanku spaříme horkou vodou a zasteleme do postele asi na 3/4 hodiny.Mezitím si zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na proužky, přidáme pokrájené jatýrka a nové koření,…
Připravíme sklenici (1,7l), do které budeme ukládat hotové utopence. Oloupeme cibuli, rozkrojíme na půlky a pak nakrájíme na tenké půlměsíčky. Utopenci: špekáčky…
Do hrnce si dáme rozpustit asi 100g másla, ke kterému přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev a petržel a na nudličky nakrájený celer a cibuli. Orestujeme a přidáme dle…
Telecí maso vcelku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na…
Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…
Čočku, předem namočenou ve studené vodě, slijeme. Přilijeme vývar, přidáme koření, bobkový list a vaříme do měkka.Po uvaření scedíme a necháme vychladit.Tresku…
Nové koření rozdrťte v hmoždíři nebo čepelí nože. Vložte do misky spolu s rozmarýnem a promíchejte se špetkou soli, pepřem a povidly, nařeďte olejem.Slaninu rozložíme za…
Základní vývar je stejný – do studené vody vložíme králičí směs masa, veškeré koření (nejlépe vložené do uzavřeného sítka jako na čaj nebo do nějakého pytlíčku ) a…
Ve větším hrnci uvaříme králičí díly a kachní krky do měkka (doba viz Poznámka) Přidáme veškeré koření, zeleninu ještě ne. Já vařila v normálním hrnci (vysvětlení viz…
Hovězí kližku nakrájíme na velikost jednotlivých porcí. Každý kousek masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli a zeleninu nakrájíme na menší kousky, slaninu na…
Fazole namočíme předem, nejlépe přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme části vývaru, přidáme nové koření a bobkový list s libečkem. Nesolíme…
Suroviny na nálev smícháme a uvaříme v něm celého králíka do měkka.Vařené maso nakrájíme na malé kousky a smícháme s ostatními surovinami (cibuli nakrájíme nadrobno)…
V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo potopené, přidáme sůl (dávám i masox), bobkový list, napůl…
Vepřové maso na černém pivu ocení obzvlášť mužská část vašich strávníků. Je jen na vás jakou část vepřového masa využijete, pokrm je dobrý jak z bůčku, tak i z krkovičky…
Jemná a šťavnatá líčka jsou delikátní kousek masa, vyžadují ale dlouhou přípravu. Proto je před grilováním nejprve vaříme ve vývaru se zeleninou do měkka, až poté je…
Objevte kouzlo tradiční italské kuchyně v odlehčené verzi s low carb ossobuco. Tento výjimečný pokrm z hovězí kližky je pečlivě připravený v bohaté zeleninové omáčce,…
Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a…