Kapr po našem
Recept ještě nebyl hodnocenNejlépe ráno kapra naporcujeme a naložíme. Porce skládáme do misky a prokládáme novým kořením, kousky bobkového listu, pokapeme olejem - marinujeme do večeře. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejlépe ráno kapra naporcujeme a naložíme. Porce skládáme do misky a prokládáme novým kořením, kousky bobkového listu, pokapeme olejem - marinujeme do večeře. Pak…
Koleno vykostit a obvařit do skoroměkka společně s kostí, novým kořením, bobkovými listy a přiměřeným množstvím soli. Po vychladnutí nařízneme kůži do mřížky, naložíme…
Uvaříme nakrájené brambory.Usmažíme na oleji cibulku, přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájenou hlívu a na kostky 1x1x1cm nakrájené uzené tofu. Pod pokličkou za…
Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou…
Špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na hlubší pánev rozpustit, případně přidáme trochu oleje. Na vyškvařenou slaninu dáme cibuli a zeleninu, přidáme koření a…
Postup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi…
Postup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi…
Lák svaříme, houby obalíme a usmažíme. Do láku přidáme bílé víno.Na dno větší sklenice dáme cibuli a koření, na to skládáme vrstvy osmažených hub, které prokládáme vždy…
Z prvej polovice surovin uvarime klasicku hovadziu polievku. Nechame trosku dlhsie varit, aby bolo maso uplne makucke (kto chce maso aj v polievke, pouzije asi kilo masa…
Vodu s octem, cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout.Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice (cibule,…
Sádlo dáme na pánvičku rozpálit a na něm orestujeme paličky. Vyndáme na talířek a do výpeku přidáme cibuli a orestujeme do zlatova. Poté přidáme špek pokrájený na…
Do mixeru, či smoothie makeru nalijeme 1 hrnek horké filtrované kávy Enzo Bencini Elemento. Přidáme lžíci kořeněného másla a 2 lžičky cukrového sirupu demerara. Vše…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmažíme ji dozlatova a zalijeme vodou. Přisypeme pokrájené brambory a houby, okořeníme kmínem, mletým…
Květák rozebereme na růžičky, brambory a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s kořením dosklovata.Přidáme brambory, květák a minutku…
Pokrájené brambory uvaříme ve slané vodě (20 min) i s kořením, které po uvaření odstraníme.Zatím opečeme na oleji cibuli a dobrou klobásku, přidáme drcený česnek,…
Zelí, maso a koření vaříme v tlakovém hrnci 35 minut.Na nudle uděláme tuhé těsto z mouky, vejce, soli a vody.Těsto rozválíme (jde to ztuha), placka silná asi 3 mm,…
Nachystáme si sklenici do které budeme utopence nakládat. Toto množství odpovídá asi na sklenici od okurek o objemu 1,5 litru , ale můžeme použít i jiné. Špekáčky…
Cibulku nakrájíme, osmažíme do zlatova na másle, přidáme mouku, celý mražený špenát, zalijeme vodou (cca 4-5 dcl). Necháme rozpusit, přidáme 4 kuličky pepře a nového…
Stehna osolíme, jemně posypeme koriandrem a kořením sedmi bylin. Pekáč vytřeme olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na ni položíme stehna, nové koření a bobkové…
Na sádle osmažíme cibulku do tmavší barvy. Přidáme očištěnou, nakrájenou kližku. Necháme zatáhnout a přidáme papriku, utřený česnek a všechno koření. Orestujeme a…
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH…
Upravené maso upravit do tvaru šišky, vložit do síťky k tomu určené nebo dobře omotat provázkem a vložit do hrnce se studenou vodou, aby maso bylo ponořené těsně (0,5 cm…
Z omytých feferonek vydlabeme semínka a nahradíme je rozinkama dáme do sklenic, přidáme asi lžíci medu a zalejeme nálevem. sterilizujeme 20 minut při 85°C.
Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku…