Letní Ružínská polévka

ripko Kuchař: ripko

Doba přípravy: 60 min. 8 - 12 porcí Polévky 3 názory

Suroviny

hlávka čerstvého zelí
vepřové koleno zadní
svazek čerstvého kopru
nové koření
celé černé koření
rajčatový protlak
sádlo
cibule
mouka hladká
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Surové koleno narežeme až ku kosti, aby sa lepšie uvarilo, vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme cca 25 min. Odstavíme, necháme ešte cca 10 minút "dofučať".

  2. Koleno vyberieme, necháme vychladnúť.

  3. Po vychladnutí narežeme na kúsky veľkosti cca 2x2 cm (môže byť aj s kožou). Vrátime naspäť do vody.

  4. Nakrájame letné zelí na štvorce cca 3x3 cm a pridáme k narezanému mäsu do vody.

  5. Do hrnca dáme soľ, nové korenie i celé čierne korenie. Bobkový list tiež nezaškodí. Nasekáme na väčšie kusy kôpor a takisto pridáme do hrnca. Necháme povariť cca 15-20 min. aby bolo zelí mäkké.

  6. Medzitým si na sádle vydusíme cibuľu nakrájanú na malé kúsky. Pridáme veľkú lyžicu hladkej múky a spravíme riedku cibuľovú zápražku.

  7. Keď je zelí a mäso mäkké, pridáme zápražku do hrnca a premiešame.

  8. Nakoniec pridáme do hrnca rajčinový pretlak. Krátko povaríme, aby sa všetky chute spojili.

Poznámka

Robíme to do najväčšieho tlakového hrnca (cca 6 litrov). A prečo Ružínska? Lebo ma to naučila moja svokra, ktorá to pravidelne robí počas leta na Ružínskej priehrade.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Letní Ružínská polévka

Tématické fráze: letni polevky dorty galerie s kozou