

Sváteční maso s vůní orientu
Suroviny
- vepřové kotlety (lze určitě i hovězí, třeba roštěná)
- cibule
- trocha oleje
- koření:
- hřebíček
- badyán
- nové koření
- sůl
- 1 dcl červeného vína
- čerstvá šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 lžička sladké smetany (použila jsem 2 malé smetanky do kávy)
Postup přípravy receptu
Maso necháme vcelku a lehce ho naklepeme.
Na lžíci oleje necháme v hrnci zahřátím rozvonět pár hřebíčků, kousek badyánu a pár kuliček nového koření. Pak přidáme maso a zprudka z obou stran opečeme.
Pak ho osolíme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou a dusíme doměkka.
V případě potřeby ještě dolijeme troškou vína. Až je maso měkké, vyjmeme ho, z hrnce vytáhneme všechno koření, do výpeku přidáme smetanu, vrátíme maso a společně prohřejeme.
Podáváme s rozinkovou rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sváteční maso s vůní orientu
-
Mňááám
, kdyby ženský měly ohryzek, řekla bych, že mi lítá nahoru dolů od polykání naprázdno...
-
uloženo
-
Masíčko vypadá krásně šťavnatě
-
Nádhera - maso jako ze žurnálu a porce dřevorubecká
-
To sa mi moc páči a fotky sú
-
moc pěkné
-
+5
ukládám
-
Blikni, taková masíčka jsou u nás oblíbená a tak ti posílám 3.bod
-
Voňavé masíčko mám moc ráda, podobným způsobem dělám roštěnky.Recept ukládám k vyzkoušení, láká mě k němu udělat kari rýži
.Bodík přidávám hned
.