Ostré feferony s brusinkami

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 50 min individuálně, podle množství feferonů Zavařeniny 3 názory

Suroviny

feferony (měla jsem dlouhé, podobné kozím rohům)
sušené brusinky (do každé sklenice asi 2 lžíce)
Na lák:
320 g cukru
110 g soli
1 l octa 8%
3 l vody
6 hřebíčků
6 nových koření
20 kuliček pepřů
5 bobkových listů
1 lžíce Deka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Feferony očistíme, odkrojíme stonky a nakrájíme na kousky asi 2-3 cm.

  2. Po částech je vkládáme do sklenic a vždy mezi vrstvy dáme trochu brusinek.

  3. Zalijeme teplým lákem, sterilizujeme asi 15-20 minut při 100°C.

Poznámka

Použila jsem hodně ostré feferony. Brusinky je malinko zjemní. Jsou výborné ke grilovaným masům, k salámovým mísám a pod.

Skleničku takových feferonek mi kdysi donesl přítel do práce, ale s hrozinkami.

Co se nálevu týká, nemusí se používat zrovna tady ten. Každý z nás má určitě nějaký svůj oblíbený :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostré feferony s brusinkami

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To se nám moc líbí, slíbila jsem synovi že když budou v Ředhošti feferony tak to udělám.:-p:-p:-p::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka:;-) No, už jsem na to skoro zapoměla. Kdysi jsme to měli na každé pařbě :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle je supér nápad na zjemnění moc pálivých feferonek a naopak to obzvláštní brusinky. Moc se mi to líbí a uložím si :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak zjemnit ostré jídlo recept na feferonky ostré feferonky feferonky s brusinkami hodne palive feferonky top recepty feferonky feferony deko feferony s hrozinkami feferonky s brusinkama feferonky s hrozinkami