Raw makový cheesecake
Recept ještě nebyl hodnocenVše na korpus smícháme, natlačíme do dortové menší formy a dáme do lednice.Suroviny na makovou náplň smícháme a navrstvíme na korpus. Opět dáme do lednice.Ingredience na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše na korpus smícháme, natlačíme do dortové menší formy a dáme do lednice.Suroviny na makovou náplň smícháme a navrstvíme na korpus. Opět dáme do lednice.Ingredience na…
Všetky suroviny dáme do nádobky domácej pekárne, zapneme program na prípravu cesta a necháme vypracovať jemné hodvábne cesto.Pripravíme makovú náplň obvyklým spôsobom…
Suché přísady prosejeme na vál. Tuk rozdrobíme nebo rozsekáme do mouky. V mouce uděláme dolík , do toho přidáme žloutky. Těsto propracujeme bez přidání další mouky, ta…
Vejce rozšleháme s cukry a šlehačkou, vmícháme kůru, lentilky a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.…
Všechny ingredience smícháme a vínem doředíme v hustě tekoucí omáčku. Podáváme ke studené zvěřině.
Do mísy dáme mouku, uděláme ďolíček, do kterého nadrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme vlahým mlékem. Necháme vykynout kvásek a přidáme studené…
Očištěné maso nakrájíme na plátky, paličkou na maso po obou stranách naklepeme a nařežeme na nudličky. Maso poprášíme zázvorem, promícháme a necháme chvilku uležet…
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne. V kastrole, který lze vložit do…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu v ledničce odležet. Potom vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka, v polovině vykrojíme středy malým kolečkem.…
Všechny ingredience na těsto prohněteme rukami a vytvoříme tuhé těsto. Necháme aspoň 20 minut v chladničce odpočinout. Na pánvi necháme rozehřát cukr dokud nezačne…
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme citronovou kůru, polohrubou mouku a pevný sníh ušlehaný z bílků. Dáme na plech s pečícím papírem a upečeme při 180°C asi 10 minut. Po…
Očistíme celer a nakrájíme na hranolky, uvaříme je v citronové vodě (10 minut). Povařené hranolky dáme do mísy, posolíme, posypeme harissou a polijeme olivovým olejem. …
Propracujeme těsto a necháme na vále chvíli odpočinout, zatím připravíme náplně.Z těsta vyválíme plát a vykrájíme tvořítkem kolečka, které naplníme náplní, přeložíme a…
V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve…
Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto, stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka, pudinku a cukru ( pudink musí být hustější ). …
Těsto připravuji v pekárně, nechám vzejít kvásek v části mléka. Kdo nevlastní pekárnu, může připravit těsto, jak je zvyklý.Zbytek dám do pekárny a přidám mléko a vejce,…
Mouky prosijeme do mísy, přidáme sůl, cukry bez 1 lžíce, citronovou kůru a promícháme, uděláme důlek do kterého dáme lžíci oddělaného cukru, nalijeme teplé mléko /ne…
Uděláme klasické kynuté těsto, necháme asi 1 hod kynout. Mezi tím si oloupeme a nastrouháme jablka na náplně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 části,každou vyválíme do…
Z bílků si vyšleháme sníh. Cukr s vejci vyšleháme, přidáme vodu, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh. Pečeme ve vyhřáte troubě na 180°C tak 45min.…
Nejdříve dáme do kastrůlku borůvky a zasypeme cukrem. Necháme je prohřát, aby se cukr rozpustil a trochu je pomačkáme. Necháme je zchladnout.Na palačinky metličkou…
Do koláčové silikonové formy nastrouháme jablka a posypeme skořicí. V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mléko nebo vodu, pak mouku s práškem do pečiva,…
Vejce ušleháme se třtinovým cukrem a přidáme pramínkem olej. Postupně přisypeme mouku se sodou, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec přidáme hrnek mléka.Jednu…
Suroviny na těsto smícháme, propracujeme a dáme odpočinout do lednice. Na náplň našleháme tvaroh se smetanou - té dáme nejprve menší množství, podle potřeby můžeme…
Plátky mäsa naložíme do pripravenej marinády a prikryté potravinárskou fóliou dáme na noc do chladničky. Po odležaní vyberieme také množstvo mäsa, aké práve chceme…