Smažené podmáslové kuře

Domidany Kuchařka: Domidany

Doba přípravy: 40 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa nakrájená na menší kousky
300 ml podmáslí
1 vejce
olej na smažení
Směs na kuře:
1 lžíce oleje
3/4 lžičky sušeného tymiánu (můžete použít i jiné oblíbené bylinky)
1/4 lžičky nastrouhané citronové kůry
1 prolisovaný stroužek česneku
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Kořeněná mouka:
2/3 hrnku hladké mouky
0,5 lžičky soli
1/4 lžičky sušeného česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička mletého chilli (nemusí být)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Na směs smícháme všechny ingredience a přes noc do ní kuřecí kousky naložíme.

  2. Před přípravou smícháme do jedné misky podmáslí s jedním vejcem (prošleháme) a do druhé misky mouku s kořením.

  3. Kuřecí kousek obalíme nejprve v podmáslí a poté v okořeněné mouce. Smažíme na mírném plameni v oleji dozlatova.

Poznámka

Recept by měl pocházet z Ameriky, kde se ale dělá z vykostěných kuřecích stehýnek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené podmáslové kuře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít