Celozrnný kuskus s kuřecím masem na pórku
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné maso nakrájíme na nudličky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme maličko soli, koření, a solamyl. Vše promícháme a necháme 30 minut v chladu. Zatím očistíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme maličko soli, koření, a solamyl. Vše promícháme a necháme 30 minut v chladu. Zatím očistíme a…
Kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájíme na kousky velikosti soust. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a kedlubnu na nudličky, z dobře omytého citronu ostrouháme kůru…
Tato výjimečná kombinace zeleniny, obohacená o exotickou kurkumu, přináší do vašeho talíře nejen osvěžující chuť, ale i blahodárné účinky pro vaše tělo. Lehká, ale sytá…
Nejdříve uděláme nočky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno a přidáme droždí. Necháme rozpustit a když začne malinko hnědnout, ochutíme kurkumou a utřeným…
Rajčatová omáčka s mletým masem je lahodné jídlo, které je ideální pro různé druhy těstovin, jako jsou špagety, penne nebo tagliatelle. Tento pokrm kombinuje bohatou…
Netradiční dort je jistě tento, z kuskusu. Pšeničné kuličky jsou univerzální surovinou v kuchyni a můžeme z nich tak připravit i tento lahodný sladký dort. Jednotlivé…
Tuto krémovou zeleninovou polévku připravíme jednoduše z cukety, brambor a mrkve. Zajímavou chuť jí dodává kurkuma a muškátový oříšek. Polévku podáváme ozdobenou kousky…
Zkuste využít dýni jako základ pro pálivou omáčku. Dýně dodá hmotu, osvědčené druhy pálivých papriček věnují ostrost. Každopádně si milovníci ostrého přijdou na své.
Zeleninové polévky můžeme připravit z různých druhů zeleniny, které propojí své chutě. Do základu této polévky patří třeba i brokolice nebo kapustičky. Vše dokonale…
Tato vydatná polévka plná chutí zahřeje i zasytí. Jemnou chuť květáku doplníme výrazným kořením - skořicí, zázvorem a kurkumou. Vše zjemníme kokosovým mlékem, které…
Ve dnech s chladným a nepříjemným počasím přijde vhod krémová polévka, která zahřeje i zasytí. Kromě skvělé chuti potěší i krásnou vůní. Nakonec ji zahustíme červenou…
Naložená cuketa je skvělým způsobem, jak uchovat letní úrodu této oblíbené zeleniny. Díky nálevu si zachová svěží chuť i vůni. Je vhodnou přílohou k masovým pokrmům,…
Indická kuchyně je velice pestrá a plná různých chutí a vůní. Koření, které tuto kuchyni charakterizuje, je bezesporu kari. Připravte si chutnou zeleninu na kari. Dle…
Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a poprášíme grilovacím kořením.Rozehřejeme olej s kouskem másla a maso opečeme z obou stran do zlatova. Malinko podlijeme a dusíme…
Smažené čínské nudle se sójovou a ústřicovou omáčkou voní jako z asijského bistra. Přidejte zarestovanou zeleninu a kuřecí maso a připravte si jídlo s orientální vůní a…
Zeleninové směsi jsou skvělé, že do nich můžeme přidat vše, co máme zrovna doma. K lilku, dýni a cuketě tak přidáme třeba mrkev a papriku, dochutíme kořením a nakonec,…
Šavarma nebo šaurma – rychlé občerstvení, oblíbené na Blízkém východě, se obvykle připravuje na rotačním grilu, ale jeho obdobu si snadno připravíte i doma. S využitím…
Těstoviny na mnoho způsobů patří k oblíbeným obědům. Vyzkoušejte variantu se smetanou, brokolicí a sardelovými řezy, kterou zajímavě dochutí a provoní kurkuma. Před…
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v uzavřené míse v teple 1-2 hodiny. Rozválíme co nejtenčí placku, potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem, mákem ….nakrájíme na…
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na másle. Když začíná pomalu být hotová, přidáme koření, prolisovaný česnek a ještě chvilku restujeme. Pak přidáme nastrouhanou…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme 5 minút vo vode. Nakrájané fazuľky povaríme zvlášť 10 minút. Obe zeleniny scedíme a dáme s plátkami redkvičiek do misy…
V pánvi na oleji zprudka orestujeme maso a odložíme stranou. Poté přidáme kapku oleje, do pánve vlijeme vejce, zakápneme sójovou omáčkou, zamícháme a klasicky usmažíme…
Každé prsíčko nakrájíme na tenké proužky, snažíme se, aby byly co nejdelší.V misce smícháme všechny ingredience na marinádu - jemně nasekaný česnek a cibuli, olej,…
Řízky kuchyňsky upravíme. V misce smícháme jogurt, wasabi, sůl a nasekanou zelenou nať z jarní cibulky.Kuřecí řízky vložíme do misky a touto marinádou je "protáhneme".…