Zázvorová cizrna

LuciePe Kuchařka:

Doba přípravy: 90 minut PT1H30M 1 porce Bezmasá jídla 4 názory

56

Suroviny

1 lžička olivového oleje
1/2 cibule
stroužek česneku
lžíce zázvoru
2 lžíce rajčatového protlaku
150 g cizrny
sůl
kurkuma
lžíce bílého jogurtu
snítka koriandru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu předem namočíme aspoň na 12 hodin a poté uvaříme doměkka.

  2. Cibuli a česnek nasekáme na hrubo. Zázvor nakrájíme na malé hranolky.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka osmažíme cibuli, česnek a zázvor. Zaprášíme kurkumou, přidáme protlak a společně chvilku restujeme. Přidáme uvařenou cizrnu a promícháme.

  4. Servírujeme s jogurtem a snítkou koriandru.

Poznámka

Tento recept je i na mých stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/zazvorova-cizrn...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zázvorová cizrna

  • popoluska340 popoluska340

    :-K:-K:-K:yes::yes::yes:Paradny receptik,stoji za vyskusanie.

    Odpovědět

  • LuciePe LuciePe(autorka receptu)

    Hedwika: Červenou kari pastu také ráda používám, mám s ní ráda dýňové kari s cizrnou. Nebo mi ještě chutná cizrna na kari se zeleninou. Vlastně mi s cizrnou chutnalo vše, co jsem uvařila a pořád zkouším nové recepty :-) Jestli neznáš, zkus určitě cizrnu na paprice s pórkem podle Hanky Zemanové, to je lahůdka <3

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

  • Hedwika Hedwika

    Děkuji za recept, který jsem pojala jako inspiraci. <3 Rajčatový protlak a kurkumu jsem nahradila lžičkou červené kari pasty. :yes: Příště vyzkouším ještě přidat cuketu, ta by se mi tam taky líbila.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo