Krkovička v pikantním přelivu

spagetka Kuchařka: spagetka

Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

500 g kvalitní krkovičky
Na marinádu:
2 dcl suchého bílého vína (já používám Müllera)
3 PL brusinek ve vlastní šťávě nebo brusinkové omáčky
3 PL omáčky sambal oelek – z červeného chilli
2 PL Lesního medu
1 KL uzené papriky
1 KL kurkumy
Bílý pepř
sůl dle chuti
Na dokončení - 1 smetana na vaření
Olej na dušení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme a rozetřeme do hladka veškeré ingredience. Chuť by měla být příjemně sladkokyselá a ne moc pálivá. Rozkrájenou krkovičku tam vložíme a marinujeme alespoň 2 hodiny.

  2. Vložíme do kastrolu s trochou rozpáleného oleje, prudce orestujeme, zalijeme marinádou jen do výšky masa a dusíme do měkka. Kontrolujeme, zda je dost té marinády, když tak přidáme, ale ne víc než do výšky masa!

  3. Na závěr vlijeme do směsi smetanu a jen prohřejeme. Jako přílohu jsem volila bramborový knedlík, určitě by šla i rýže, těstoviny.

Poznámka

Zbytkování se vyplatilo (potřebovala jsem zlikvidovat omáčky), kamarádka s manželem, má drahá polovička a zeť si pochutnali ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička v pikantním přelivu

Tématické fráze: houbový přeliv na maso krkovička recepty krkovice recept smetanový přeliv recepty z krkovice krkovice recepty smetanový přeliv na maso pórkový preliv houbový přeliv pikantní přeliv krkovička ve vlastní šťávě přeliv na maso top recepty z krkovicky recept krkovička top recepty z krkovice krkovička s houbovym prelivem vepřový plátek s pikantním přelivem krkovice marinádě s houbami a těstovinami krkovice těstoviny recept pikantní preliv na kotletu