Mleté na smetaně se zeleninou

Suroviny

500 g nahrubo namletého masa
může být i více
2 mrkve
1 cibule
půlka pórku
1 rajče
4 žampiony
Dále:
1 lžička kurkumy
1 lžička kari koření
sůl
pepř
1 lžička worcesterove omáčky
1 lžička sušeného česneku
smetana 33%
1 lžíce kečupu
2 špetky sušené bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev. promícháme a necháme opékat. Dále přidáme maso, rajče nakrájené na kostičky, pórek nakrájený na kolečka a žampiony nakrájené na malé kostičky. Vše promícháme a necháme chvíli vařit.

  2. Dále přidáme koření zamícháme. Nakonec přidáme smetanu a lžící kečupu, celé vše promícháme a necháme ještě chvíli dělat.

  3. Když se to bude zda řidší, můžeme lehce zahustit mouku s vodou, pokud to bude husté, přidáme trošku vody, opět zamícháme. Nakonec posypeme jarní cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Omáčka je moc dobrá, lehce má chuť po orientu. Podáváme s rýží, těstovinami nebo brambory.

Komentáře k receptu Mleté na smetaně se zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: mleté maso se zeleninou mleté maso s těstovinami a smetaně