Zelí po indicku

petram Kuchařka: petram

Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

2 lžíce oleje
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky černého hořčičného semínka
1/2 lžičky koření Garam masala
1/2 lžičky kurkumy
chilli koření (množství dle chuti a pálivosti)
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku (prolisovaný)
1 cibule
1/3 hlávky bílého zelí (nakrájené na nudličky)
sůl
čerstvý koriandr
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším nepřilnavém hrnci či pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín a hořčičné semínko.

  2. Poté přidáme garam masala, kurkumu, chili, promícháme a minutu opékáme.

  3. Přisypeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání necháme cibuli zesklovatět.

  4. Poté přidáme nakrájené zelí, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

  5. Kdo má rád křupavější zelí, stačí 5-10 minut, pro ty, co chtějí zelí zcela uvařené, počítáme asi 15 minut.

  6. Na závěr vmícháme drobně nasekaný koriandr. Podáváme s rýží.

Poznámka

Inspirovala jsem se na http://www.food.com/recipe/spiced-indian-cabbage-1....

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelí po indicku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zelí po indicku hovězí po indicku jídlo ze zelí recept zelí po indicku hlávkové zelí po indicku zelí-koriandr bílé zelí po indicku červené zelí po indicku voda z čerstvě nastrouhaneho zeli indické zelí zeli hlavkove po indicku zelí masala bíle zeli s kurkumou

Zapomněl/a jsem heslo