Zeleninová hustá polévka s pohankou
Recept ještě nebyl hodnocenPropláchnutou pohanku zalijeme hrnkem vody a přivedeme k varu. Když začne vařit, stáhneme ze sporáku, přikryjeme a dáme na 20 minut do peřin.Všechnu zeleninu nakrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Propláchnutou pohanku zalijeme hrnkem vody a přivedeme k varu. Když začne vařit, stáhneme ze sporáku, přikryjeme a dáme na 20 minut do peřin.Všechnu zeleninu nakrájíme…
Jídla z jednoho pekáčku mají výhodu při přípravě. Šetří energii i práci v kuchyni. Kombinace kořeněného květáku a směsí plněných kuřecích stehen je skvělá volba pro…
Zelenina má mnoho chutných podob. Naprosto nepřekonatelná je ovšem upečená velmi zprudka a s trochou másla a soli. O půl hodiny a jedno až dvě promíchání později máte…
Klasické úpravy květáku jednomu brzy lezou krkem. Co takhle vyzkoušet nové variace? Tato zelenina skýtá mnoho možností. Můžeme jí podávat jako přílohu, hodí se k…
Květák je velmi variabilní zelenina, dostupná prakticky po celý rok. Pokud už vás omrzel ve smažené podobě, zkuste tuto chutnou zapečenou variantu. Jídlo bude výborné s…
Kuřecí špalíčky s květákovou kaší představují skvělou kombinaci zdravých a chutných jídel. Tento jednoduchý, avšak výživný pokrm je ideální volbou pro všední i sváteční…
Předem uvařený květák na skus, v osolené vodě (nebo na páře), necháme okapat a zchladnout. Těstoviny uvařené dle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchnene studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme květák, který…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Pokud máte rádi smažené pochoutky v křupavé panko strouhance, určitě uvítáte její domácí alternativu s použitím krupičky se strouhankou. Kromě květáku zkuste další…
Z tohoto těsta můžete smažit malé placičky, jako přílohu k obědu, nebo velké k samostatné večeři. Přidaná slanina, nebo jiná pokrájená uzenina, chuť domácích bramboráčků…
Muffiny mají rádi snad všechny. Vyzkoušejte připravit jejich slanou verzi, ve které zužitkujete zbytek květáku. Hotové muffiny perfektně doplní snadný zelný salátek s…
Maso se sumečka afrického je jemné a vhodné i pro nejmenší, jelikož nemá šupiny kosti a ani typickou rybí vůni. Filety stačí orestovat na másle, osolit, opepřit a…
I zdánlivě obyčejné krokety můžou být skvělým chuťovým zážitkem. Krokety z brambor a květáku, se smaženou cibulí a slaninou, podávané s hebkou holandskou omáčkou a…
Indické placky čapátí jsou většinou jen z mouky a vody. Opékáme je krátce, nasucho na pánvi. K nim můžeme servírovat tuhle dušenou, pikantní zeleninovou směs nabitou…
Zeleninové směsi mohou být doplňkem k masu nebo také samotným hlavním chodem podávaným třeba s bramborami. V tomto případě připravíme mrkev a květák na kari, které…
Vydatné bezmasé a bezlepkové jídlo. Lehký květákový nákyp s grilovanou cuketou, je jedním z mnoha letních receptů, kde můžeme zužitkovat úrodu a přebytky ze zahrádky.
V tomto lahodném a vydatném krému naplno vynikne jemná chuť květáku, kterou skvěle doplní parmazán. Na závěr vše ještě zjemníme smetanou. Krémovou polévku podáváme s…
Zeleninové polévky máme zpravidla raz dva hotové, zvlášť, pokud máme po ruce zrovna vývar nebo jeho zásobu máme v mrazáku. Různé druhy zeleniny tak uvaříme ve vepřovém…
Využijte první sklizené tuzemské čerstvé květáky na přípravu jednoduchého zeleninového jídla. Zkuste je připravit méně tradičně, s akcentem asijské kuchyně. Suroviny…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Cibuli a česnek orestujeme na oleji, pak přidáme pokrájenou zeleninu s houbami a pohanku, kterou taky chvilku…
Není od věci si čas od času odpočinout od masa a připravit bezmasý pokrm. Květákové kari je snadné na přípravu a plné různých chutí, které jsou v pokrmu dobře propojené.…
Talíř horké zeleninové polévky zahřeje a příjemně zasytí. Vyzkoušejte kedlubnovo-květákovou polévku, plnou sušených hub, má plnou zeleninovou chuť. Milovníci polévek si…
Díky jemné chuti můžeme květák připravovat na mnoho způsobů. Tentokrát ho připravíme netradičně. Ukryjeme ho pod vrstvu mletého masa, plátkového sýra a vše zakončíme…