Květákový nákyp v remosce
Recept ještě nebyl hodnocenNa kostičky nakrájenou cibuli dozlatova opečeme na oleji. Květák uvaříme ve slané vodě (asi 10 min). Květák rozmačkáme vidličkou či šťouchačkou na brambory, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova opečeme na oleji. Květák uvaříme ve slané vodě (asi 10 min). Květák rozmačkáme vidličkou či šťouchačkou na brambory, přidáme…
Květák povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme odkapat do sucha. Odkapaný květák nadrobno nasekáme, přidáme nastrouhaný sýr, nasekaný medvědí česnek, strouhanku,…
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, pak scedíme a pokrájíme na kousky. Květák krátce spaříme v osolené vodě a scedíme, pak pokrájíme na větší kousky. Na…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka. Necháme prochladnout, dáme do mísy, přidám uvařené, oloupané brambory a rozmačkáme (nejlépe to jde šťouchadlem na…
Dáme si vařit do vody omytý větší květák, přidáme drcený kmín a pak ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, sůl, muškátový květ a dovaříme do měkka.…
Květák rozděláme na růžičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem do měkka. Zároveň si uvařímě v trošce vody jáhličky. Vodu z květáku si slijeme a můžeme použít na…
1) V hrnci rozpálíme olej a přidáme kardamon a kmíny, smažíme dokud kmín nezačne praskat. Pak přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek a zbylé koření. 2) Přidáme…
Srdcia krátko obvaríme a pokrájame. Vo veľkej panvici speníme na olivovom oleji nadrovno posekanú cibuľu, pridáme srdce, pokrájanú mrkvu, brokolicu, karfiol, zeler a…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme a pokrájíme na malé kostičky, květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do většího hrnce s osolenou vodou. Přidáme zeleninový bujon,…
Párky nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji. Očištěnou zeleninu nakrájíme na sousta, přidáme k párkům a orestujeme. Omáčku smícháme s hořčicí, vínem a…
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
Karfiol uvaríme v osolenej vode dochrumkava.Všetky suroviny na omáčku premiešame.Uvarený karfiol necháme odkvapkať a ešte horúce ružice uložíme na taniere. Prelejeme…
Rožok namočíme do studenej vody, vyžmýkame ho a s ostatnými surovinami premiešame na súvislú hmotu ( cibuľu narežeme nadrobno, cesnak prelisujeme ). Syr narežeme na…
Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme téměř do měkka a na poslední dvě-tři minutky přisypeme k bramborám menší růžičky květáku…
Zeleninu i ovoce omyjeme a necháme oschnout. Nakrájíme nebo nasekáme na tenké nudličky zelí, dáme do mísy, osolíme a necháme stát než připravíme ostatní.Květák…
Najprv pripravíme sezamovú pastu: Na suchej panvici opražíme sezamové semienka. Necháme vychladnúť. Potom ich so štipkou soli mixujeme chvíľu nasucho. Pridáme 5 lyžíc…
Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Květák, řapík, brambory i cibulku očistíme. Brambory, bílou cibulku a řapík nakrájíme na malé kostičky, z květáku dáme 2-3 růžičky stranou a ostatní nasekáme nadrobno.…
Do fliaš striedavo plníme zeleninu,huby a zeler. Zalejeme nálevom a sterilizujeme 10 min.
Květák a oloupanou mrkev vcelku nebo překrojenou napůl předvaříme v páře na pařáku ve větším hrnci s poklicí. Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a uvaříme se…
Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Scedíme a vodu zachytíme.Na oleji opražíme múku dobleda, zalejeme vychladnutým zachyteným vývarom (asi 1-2 dl) a rozvaríme.…
Cibuli nakrájíme na droboučko. Slaninu na malé kostičky. Květák rozebereme na malé růžičky, kapustičky očistíme od vrchních nepěkných lístků a překrojíme na čtyři díly.…
Základní vývar je stejný – do studené vody vložíme králičí směs masa, veškeré koření (nejlépe vložené do uzavřeného sítka jako na čaj nebo do nějakého pytlíčku ) a…
Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…