Pampeliškový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenVenku září nejen sluníčko, ale také žluté květy pampelišek. Vydejme se tyto léčivé byliny posbírat a připravme si z nich chutný med nebo sirup. Domácí pampeliškový sirup…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 519 kJ / 124 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Venku září nejen sluníčko, ale také žluté květy pampelišek. Vydejme se tyto léčivé byliny posbírat a připravme si z nich chutný med nebo sirup. Domácí pampeliškový sirup…
Louka plná rozkvetlých pampelišek. To přímo vybízí k přípravě pampeliškového medu, ze kterého můžete po zředění vodou připravit osvěžující nápoj, nebo jej využijete jako…
Postup: Pampeliškové květy spaříme ve 2 1/2l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod. Potom přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve. Svaříme 2 l vody a 1 ½…
Pampeliškový med je velmi snadný na přípravu. Stačí vyběhnout na louku, sesbírat zářivě žluté květy a po vylouhování jejich šťávu uvařit s cukrem a citronem. Kromě…
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a…
Citróny nakrájíme na kolečka, necháme s pampeliškami a vodou 20 minut povařit. Poté odstavíme a necháme 24 hod. vyluhovat. Přecedíme (přes plátno), přidáme cukr a 2 hod.…
Na loukách začínají pomalu svítit žluté květy pampelišek, které také můžete zužitkovat v kuchyni. Pampeliškový med je velice snadný na přípravu a pomůže v boji proti…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
V USA povolili prodej masa vypěstovaného v laboratoři z buněk živých zvířat. K dostání bude zatím jen v luxusních restauracích
Cuketová marmeláda má pikantní chuť po zázvoru, lehce nahořklou po citronové kůře a důležité využití najdou i citronová jadérka
Tenistka Andrea Sestini Hlaváčková: Jako malá jsem milovala špagety od babičky. Moje vaření není žádná sláva