Jarní pampeliškový med

Nápoje Doba přípravy: 2 dny 0 názorů

Nápoje Doba přípravy: 2 dny 0 názorů

Suroviny 5 skleniček 0,7 l

1 200 ks pampeliškových květů (za mě čím víc, tím líp)
3 l vody
3 kg cukru
3 citrony

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme květy pampelišky pod studenou vodou, přendáme aspoň do 6 l hrnce. Pampelišky zalijeme 3 l vody. Citrony očistíme od slupky a semínek. Nakrájíme je na kolečka. Vložíme do hrnce k pampeliškám. (Provařené pampelišky nevoní hezky, tak se nebojte, výsledek je úžasný). Provaříme 20 minut, stáhneme z plotny a necháme do druhého dne odpočívat v hrnci. Přikryjeme pokličkou po vychladnutí.

  2. Následující den vezmeme nálev z pampelišek a přecedíme jej přes jemné sítko do čistého hrnce.

  3. Do nálevu v hrnci přidáme všechen cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Nálev cukrem zhoustne do medu. To zjistíme, když nabereme tekutinu z hrnce na lžičku a necháme ji při pokojové teplotě vychladnout. Pokud je med hotový a hustý, přelijeme vařící med do sklenic s víčkem. Zavíčkujeme a otočíme skleničku víčkem dolů.

Poznámka od kuchařky

Sklenice libovolně můžeme popsat. Dělám recept 3. rokem.

Komentáře k receptu Jarní pampeliškový med

K receptu nejsou žádné komentáře.