Pampeliškový med

kukolino.sarka Kuchařka: kukolino.sarka

Zavařeniny 20 názorů

Suroviny

400 pampeliškových květů
1 l vody
2 citróny
1,5 kg cukru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Citróny nakrájíme na kolečka, necháme s pampeliškami a vodou 20 minut povařit. Poté odstavíme a necháme 24 hod. vyluhovat. Přecedíme (přes plátno), přidáme cukr a 2 hod. povaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pampeliškový med

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    zizala, asi jsem přepracovaná, díky za odpověď!:-)):-D:-)):-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    janek53 asi ano, taky se tomu říká sirup. Ale má chuť medu a tak asi proto. Využití má docela veliké, já například ho bez skrupulí přidám i do perníčků a nic se neděje.;-)

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    Pardon, ale nechápu proč se rozvařeným květům z pampelišky říká nesmyslně med a ne marmeláda nebo džem. Podle mého mínění mají nárok na název MED pouze a jenom včely. :-S

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    kukolino.sarka, já bych ráda podotkla, že není, samozřejmě, nutnost dodat s receptem i fotku, ale když to vezmu podle sebe, mně recepty bez fotky moc neoslovují, protože já prostě potřebuju vidět, jak ten pokrm vypadá, takže. . .
    . . . a pak taky, není umění nafrkat sem deset receptů najednou, ale jeden dobře propracovaný a navíc s fotkou vydá za ostatních devět. ;-)

    Odpovědět

  • phamka phamka

    magdalenka máš navíc pravd !!! :-8

    Odpovědět

  • phamka phamka

    Petr Melich neregistrovaný/á
    nesouhlasím s tebou ani TROCHU !!!!
    promiň ale jako myslim si že většina chlapů si neumí uvařit,
    a proto vaříme mi ženy!!!
    Vy buzerujete taky !!!!!:-(( (někteří)

    Odpovědět

  • Petr Melich Petr Melich(neregistrovaný)

    Ženský proboha vzpamatujte se! Co se tady navážíte jedna do druhé kvůli jednomu receptu? Je tu hodně podobných receptů, ani ty vaše nejsou jedinečné, tak toho proboha nechte. Nechápu, fakt! Takhle se můžou buzerovat jenom ženský!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jano, Magdalenka česky cituje autorku receptu ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Co to je?:-O magdalenka ...česky?:-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    "A taky nevidím problém v tom, proč bych si tady nemohla psát své i když možná podobné recepty pro svou potřebu. "
    Tak touto vetou si mňa a určite aj kopu iných pobavila. Nechceš si radšej založiť svoje stránky?

    Odpovědět

  • Nedělám si tady soukromou kuchařku! Snad vás tak moc nedostalo, že jsem tady dala recept na příští rok s tím, že abych to do příště nezapomněla... Pokud vám to udělá radost, klidně tento recept smažu.... :-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kukolíno,nechci se tě nijak dotknout,ale tady všechny topačky dávají své recepty na posouzení a vyzkoušení druhým;-)žádná si tu nevede svoji osobní kartotéku,to jsi asi špatně pochopila smysl tohoto webu.;-)

    Odpovědět

  • Moc receptů tam sice zatím nemám, ani fotek, časem je dodám. A nevšimla jsem si že by u receptů prostě "musela" být fotka. Ale to snad neznamená, že bych to tady nemohla napsat. Kdyby byl recept "úplně stejný" i s postupem, nepsala bych si ho tady. Mám tento postup prostě odzkoušený. A taky nevidím problém v tom, proč bych si tady nemohla psát své i když možná podobné recepty pro svou potřebu. Je tady milion receptů, chodí zde hodně lidí, a právě od toho jsou rozcestníky jídel, aby si každý našel, co potřebuje, ne? Takže.... ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Šárko, nic ve zlém, ale tady to není Tvá soukromá kuchařka viz - " píšu si ho tady , abych nezapomněla...", chodí sem tisíce lidí denně a je opravdu zbytečné, aby tady byl jeden recept víckrát. ;-):-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kukolino.sarko;-)zkus taky občas použít vyhledávač;-),koukám,že sem jedeš jeden recept za druhým,žádná fotka;-)a u některých stačil komntář jak to děláš ty pod receptem,který tady už je.;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pampeliskovy med pampeliškový džem pampeliškový med top recepty jak se dělá pampeliškový med pampeliškový med recept pampeliškový med využití pampeliškoví med pampeliškový med použití pampeliskovymed pampeliškový med s třtinovým cukrem recept na pampeliškový med využití pampeliškového medu pampeliškový sirup využití pampeliškový med vaření jak se dělá med recept na pampeliškoví med pampeliškový sirup použití pampeliškový med recept top dzem - pampeliskovy jak se dělá pampeliškoví med