Makovec bez mouky

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut dle chuti Moučníky , Ostatní 4 názory

Suroviny

125 g másla
125 g cukru krupice
200 g mletého máku
4 vejce
2 lžíce povidel
Poleva:
1 limetka
půl hrnku cukru moučka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a dobře smícháme. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky, mletý mák, povidla a dobře společně promícháme.

  2. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků, nalijeme do formy o průměru 24 cm a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

  3. Vychladlý makovec potřeme polevou, kterou připravíme smícháním šťávy z limetky a půl hrnku moučkového cukru. Poleva bude lesklá, hustá, ale stále tekutá.

  4. Polevu necháme na moučníku zaschnout a poté krájíme.

Poznámka

Zdroj: internet a lehce upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makovec bez mouky

Tématické fráze: rakouský makovec bez mouky makovec bez mouky rakouský makovec makovec s jablky bez mouky japonský makovec s jablky makovec bez mouky recept makovec bez mouky a cukru recept na makovec bez mouky makovec tvarohový bez mouky makovec bez mouky s jablky makovec- rakouský recept bez mouky recept makovec bez mouky makovec z bezlepkové mouky rakouský makovec bez mouky a cukru makovec bez muoky recept makovec s jablky bez mouky makovec recept rakousky makovec be mouky rakousky makovy zakusek čím se polévá makovec

Zapomněl/a jsem heslo