Citronová zmrzlina

Suroviny

400 g hustého bílého jogurtu
2 citrony (kůra i šťáva)
2 limetky (kůra i šťáva)
2-4 lžíce mletého cukru (dle chuti)
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Je to rychlé a jednoduché. Hlavně je třeba dobře odmastit citrusy. Já používám jar na nádobí. Pořádně je promnu i kartáčkem a pak umyju důkladně v horké vodě.

  2. Do jogurtu přidáme šťávu, nastrouhanou kůru, cukr podle chuti a prošleháme. Dáme do krabičky s víčkem a zamrazíme. Asi po každé půl hodině směs promícháváme.

Poznámka od kuchařky

I když promícháváte, krystalky tam asi budou. Je tam dost té šťávy, tak to asi bude. Ale nám to nevadí, ta chuť jogurtu a citronu s limetkou je moc dobrá. Chtěla jsem lehčí verzi bez smetany.

Komentáře k receptu Citronová zmrzlina

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Eja57: Děkuji taky chodím ujídat :-D:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Už to není v mrazáku...už to je snědeno...moooc dobré to bylo...:yes:
    ( dala jsem demerara tmavý cukr - ještě před smícháním s jogurtem jsem ho nechala rozpustit ve šťávě z citronu, chvíli to trvá, k citrusům mi chutná.....)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    casino: Doplním to..

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    casino: strouhanou, citron jsem měla veliký macatý s tlustou kůrou, to šlo dobře, limetky jsem dala na chvíli do mrazáku, strouhá se jejich kůra pak líp....

    Odpovědět

  • casino casino

    "Do jogurtu přidáme všechny suroviny,..."
    Eja57:
    No a kůru dala vcelku nebo krájenou, či snad dokonce nastrouhanou, he? ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Už je to v mrazáku:yes: ehm málem trochu problém že nebude co dát mrazit, ono mi to chutná i nezmražené, jsem něco ujedla:-D

    Odpovědět