

Citronová zmrzlina
Suroviny
- 400 g hustého bílého jogurtu
- 2 citrony (kůra i šťáva)
- 2 limetky (kůra i šťáva)
- 2-4 lžíce mletého cukru (dle chuti)
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Je to rychlé a jednoduché. Hlavně je třeba dobře odmastit citrusy. Já používám jar na nádobí. Pořádně je promnu i kartáčkem a pak umyju důkladně v horké vodě.
Do jogurtu přidáme šťávu, nastrouhanou kůru, cukr podle chuti a prošleháme. Dáme do krabičky s víčkem a zamrazíme. Asi po každé půl hodině směs promícháváme.
Poznámka od kuchařky
I když promícháváte, krystalky tam asi budou. Je tam dost té šťávy, tak to asi bude. Ale nám to nevadí, ta chuť jogurtu a citronu s limetkou je moc dobrá. Chtěla jsem lehčí verzi bez smetany.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Citronová zmrzlina
-
Eja57: Děkuji taky chodím ujídat
-
Už to není v mrazáku...už to je snědeno...moooc dobré to bylo...
( dala jsem demerara tmavý cukr - ještě před smícháním s jogurtem jsem ho nechala rozpustit ve šťávě z citronu, chvíli to trvá, k citrusům mi chutná.....) -
casino: Doplním to..
-
casino: strouhanou, citron jsem měla veliký macatý s tlustou kůrou, to šlo dobře, limetky jsem dala na chvíli do mrazáku, strouhá se jejich kůra pak líp....
-
"Do jogurtu přidáme všechny suroviny,..."
Eja57:
No a kůru dala vcelku nebo krájenou, či snad dokonce nastrouhanou, he? -
Už je to v mrazáku
ehm málem trochu problém že nebude co dát mrazit, ono mi to chutná i nezmražené, jsem něco ujedla