

Grilované marinované žampiony
Suroviny
- 200 g malých žampionů
- Marináda:
- kůra z 1 limetky
- limetková šťáva (z 1/4 limetky)
- 1 PL sójové omáčky
- 1 červená feferonka
- 2 stroužky česneku
- 2 PL olivového oleje
- čerstvá petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve " šupinkami" dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme.
Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grilované marinované žampiony
-
Marie Svarcova: Maruško, díky
-
jako vždy nádhera a prima recept
-
rebeka:Máš jiný krásný
-
1974andrea: a to je fakt
akorát zase nemám ty frajerské misky
-
rebeka:No krása... ale jak to bylo dobrý
. Dík a zkus, žampiony seženeš i bez lesa
-
to mi uteklo.. taková krása
-
Mňám
Moc pěkné
-
Všem mockrát děkuju za komentáře
. Chuť je lahodná a osvěžující
-
-
No Andrejko, to je pěkné! Teď jsme v sobotu grilovali a nechtělo se nám jen maso, tak i zeleninku, škoda, že jsem neznala Tvůj recept na žampiony. . . Tak ty budou příště!
+
-
Andrej moc pěkný žampionky
+13
-
Tohle já můžu, tyhle dobroty, dnes už jdu ale spát, od rána malujeme a jen jsem koukla, hezky to vypadá
-
1974andrea:
-
Krása..kdyby to nebylo tak daleko, tak bych se stavila, třeba ještě jeden zbyl
-
Žampiony-moje slabost
a je mi jedno s jakou notečkou příjdou
Je to krása
+10