Kuřecí na červeném kari
Recept ještě nebyl hodnocenPokrmy z pánve wok jsou stále oblíbené pro svoji jednoduchou a rychlou přípravu. Šťavnaté kuřecí maso a křupavá cuketa, paprika i brokolice, okořeněné červenou kari…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokrmy z pánve wok jsou stále oblíbené pro svoji jednoduchou a rychlou přípravu. Šťavnaté kuřecí maso a křupavá cuketa, paprika i brokolice, okořeněné červenou kari…
Mořské plody nemusí být jen přímořskou dovolenkovou záležitostí. Směs drobných plodů je snadno dostupná již i u nás. Připravte si tento snadnou, chutnou a výživnou…
Pokud máte rádi chutě Mexika, nenechte si ujít zapečené nachos s rajčaty a čedarem. Pokrm je díky mletému masu a fazolím velmi vydatný. Podělte se o něj s přáteli a…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
Svěží, kyselkavá a dokonale osvěžující odlehčená jogurtovo-citronová zmrzlina je ideální volbou pro horké dny. Spojení šťavnaté limety a voňavého citronu vytváří…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe tak, aby byly na skus (doporučuji přidat 3 lžičky mořské soli a 3 lžičky olivového oleje). Po uvaření těstoviny slijeme,…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe tak, aby byly na skus (doporučuji přidat 3 lžičky mořské soli a 3 lžičky olivového oleje). Po uvaření těstoviny slijeme,…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem dle chuti, zabalíme do bránice a necháme do druhého dne odležet.Na oleji osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli.…
V našem jídelníčku by neměly chybět ryby, které dodají tělu spoustu zdraví prospěšných látek. Maso ze pstruha je jemné a opravdu chutné a nejvíce vám zachutná na grilu,…
Zázvor oloupeme, jde to velmi dobře obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájíme ho do vyššího pekáče na tenké plátky (cca 3mm) . Z dobře omytých citrusů okrájíme kůru i s…
Thajská jídla si v naší kuchyni získávají stále větší oblibu. Mnohé suroviny je již možné běžně koupit a tak se většinou snažíme dodržovat původní recepturu. Ale stále…
Meloun pokrájíme na drobno, zbavíme peciček, přidáme limetkovou šťávu a v mixéru nebo pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáváme cukr podle vlastní chuti.Pak…
1) Cizrnu rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. (ale ne zcela do hladka, v pomazánce by měly být menší i větší kousky cizrny) 2) Přidáme avokádo, které také rozmačkáme…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Mražené ovoce vložíme do nádoby. Jahody překrojíme na půl, limetky a citron na půl kolečka, vše vložíme do nádoby i s natrhanými lístky máty. Zalijeme vodou a řádně…
Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky nebo osminky (podle velikosti), citronovou trávu trošku nožem poválíme a podélně rozpůlíme. Galangal nakrájíme na plátky a…
Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako…
Nastrouhaný zázvor povaříme 5 minut ve vodě. Vybereme dužinu z rozpůlených citrusů, dáme do hrnce s vodou a zázvorem, přidáme želírovací cukr, přivedeme k varu a…
Léto v plném proudu si žádá pořádné osvěžení. Tahle domácí okurková limonáda s medem a citrusy chutná skvěle a vypadá ještě líp. Stačí pár surovin, mudler a led –…
Dokonalý domácí burger nemusíme připravovat jen z hovězího či vepřového masa. Vyzkoušejte lososový, který je vhodně doplněný bazalkovou omáčkou. Je ideální pro letní…
Sladké tvarohové noky, obalené ve směsi z perníku a ovesných lupínků, podávané s jahodovým rozvarem, jsou velice delikátní záležitostí. Jejich příjemná chuť vám zlepší…
Čekanku dole důkladně vykrojíme a nakrájíme napříč na tenší proužky. Cherry rajčátka rozpůlíme a osolíme. V misce důkladně ušleháme šťávu z limetky s medem, hořčicí,…
Ledový čaj: Do hrnce jsem nalila vodu a dala ji vařit. Do vroucí vody jsem vložila květy ibišku. Krátce jsem je povařila a hrnec odstavila. Přidala jsem meduňku, citron…