Hrášková pomazánka

Mama v kuchyni Kuchařka: Mama v kuchyni

Pomazánky 1 názor

Suroviny

2 šálky povoleného mraženého či čerstvého hrášku
1 kostka Lučiny (nebo adekvátní množství té domácí)
několik kapek smetany (není nutné)
sůl
pepř
česnek dle chuti
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek spolu s troškou smetany umixujeme dohladka (můžeme nahradit i mlékem nebo vodou, jde jen o to, aby se mixoval snáze) a pomalu (nejlépe ručně) promícháme s Lučinou.

  2. Ochutíme solí, pepřem a troškou česneku.

Poznámka

Pokud pokrm připravujete pro děti:

- zelený hrášek je možné podávat od 8 měsíců, přesto však činí některým dětem jeho trávení potíže

- dětem do 1 roku nekořeníme a nedoporučuje se podávat ani česnek

- děti do 1 roku by taktéž neměly jíst smetanu (umixujeme tedy s něčím jiným)

- Lučina, stejně jako žervé, je vhodná od 9 měsíců

Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrášková pomazánka

Tématické fráze: pomazánka z hrášku hrášková pomazánka s lučinou pomazanka ze zeleneho hrasku hrášková pomzánka hráškový pomazánka s lučinou pomazánka s hráškem hrašková pomazánka na chlebíčky recept na pomazánku ze zeleného hrášku pomazanka hrašek hraskova pimazanka hrášková pomazánka z lučiny pimazánka s s tofu pimazánka s s tofu hraskova ponazanka hrášek pomazánky zelený hrášek pomazánka hrašková pomazánka na chlebíčky hraškovou pomazánka recept pomazánky z hrášku hrrášková pomazánka recept

Zapomněl/a jsem heslo