Fazolková polévka
Recept ještě nebyl hodnocencibuli na drobno nakrájíme a usmažíme do růžova a přidáme omyté a nakrájené tak na 3 cm kousky fazolové lusky , posypeme sladkou paprikou a přidáme lžičku hladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
cibuli na drobno nakrájíme a usmažíme do růžova a přidáme omyté a nakrájené tak na 3 cm kousky fazolové lusky , posypeme sladkou paprikou a přidáme lžičku hladké…
Vychutnejte si zdravý a lahodný pokrm s lososem a zeleninou, připravený v parním hrnci. Takováto úprava zachovává všechny živiny a přirozené chutě surovin. Recept je…
Bulgur je velmi oblíbenou alternativou k rýži. Hodí se jako příloha, ale je také základem mnoha hlavních jídel. Vegetariánský pokrm z bulguru, restované zeleniny a sýra…
Maso pokrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a fazolkové lusky pokrátíme.V pánvi na sádle osmahneme cibuli s kořenovou zeleninou a…
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě se lžičkou olivového oleje. Fazolové lusky si taky uvaříme v mírně osolené vodě. Až je uvařeno, tak scedíme a necháme okapat.…
Do vroucí osolené vody dáme fazolky a 10 minut povaříme. Uvaříme si vejce. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rozmrazený špenát a…
Sytá a hřejivá polévka z fazolových lusků, špeku, uzeného masa a další zeleniny. Díky pálivé paprice je lehce pikantní. Podávejte s vařenými vajíčky. Na závěr můžete…
Rychlý recept na rýžové nudle s krevetami potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Příprava je snadná a skvělý oběd si můžete vychutnat během chvilky. Méně tradiční…
Bulgur je výborná obilninová příloha. Tento rychlý bulgur se zeleninou může býr i hlavním jídlem podobně jako třeba oblíbené rizoto. Recept na bulgur se zeleninou není…
Maso lehce naklepeme a rozkrájíme na dlouhé proužky asi 1 cm široké. Posypeme kořením na gyros, trochu dosolíme, pokapeme olivovým olejem, vše pomocí prstů důkladně…
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě 12 min. Mezitím na pánvi osmahneme na másle hrst strouhanky do zlatova. Vodu z fazolek slejeme (možno použít jako zeleninový vývar…
Mrkvu pokrájame na kolieska, lusky na menšie kúsky, hodíme na olej, chvíľu obraciame, osolíme, podlejeme vodou, pridáme pretlačený cesnak, sójovku alebo Vegetu. Dusíme.…
Fazolky očistíme, opereme a vaříme asi 8 minut v páře. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a chvíli opékáme. Přihodíme plátečky česneku a…
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme…
Do mletého mäsa vmiešame vajce, soľ, korenie, nastrúhaný zemiak a dáme do chladničky uležať. Potom formujeme guličky o priemere cca 3-4 cm, z nich placičky, obaľujeme…
Makrelu důkladně zbavíme kostí a natrháme maso na menší kousky.Zeleninu omyjeme nakrájíme na kostičky nebo jak každému vyhovuje. Fazolové lusky necháme v celku, pokud…
Kotlety očistíme a rozklepeme. Každou osolíme a potřeme lžičkou Harissy. Na každý plátek položíme několik fazolových lusků a zavineme. Závitky zajistíme provázkem nebo…
Kuřecí řízky zlehka naklepeme a každou porci pokrájíme na tři části. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dohněda. Potom snížíme teplotu a dopékáme,…
Není nad to, když si můžeme přebytky ze své zahrádky uchovat ve spíži na zimu. Naložené fazolky mají totiž široké možnosti použití například do polévek, omáček nebo jako…
Brambory oloupeme, dame do hrnce a zalijeme vodou, aby byli ponorene. Nechame prejit varem, vodu slijeme a brambory pokrajime na stejne tluste platky. Mezitim si na…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kusy, dáme do vroucího oleje a necháme na mírnějším ohni lehce opéci. Mícháme. Přilijeme horkou vodu. Jakmile začne vařit, přidáme…
Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…
I čistě vegetariánský recept může být velmi chutný, doslova vymazlený do poslední špetky vsypaného koření. Křupavé blanšírované fazolky, syté kroupy, nasládlá pečená…