Vepřová roláda plněná kuřecí fáší

Vepřové maso Doba přípravy: 120 minut 13 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 120 minut 13 názorů

Suroviny 6 porcí

1 kg plát vepřového masa(nejlépe ořezu ze žeber)
3/4 kg kuřecího masa ze stehen
sůl
pepř
drcený kmín
bazalka
palice česneku
režná nit

Postup přípravy receptu

  1. Plát vepřového ořezu rozprostřeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí kuřecí fáše (fáš=velmi na jemno rozmixované maso). Při vrstvení kuřecí fáše si namáčíme ruce do vody (maso se nelepí na ruce a lépe se uhlazuje do požadované vrstvy).

  2. Takto naplněný plát vepřového masa pevně převážeme. Vytvořenou roládu převážeme režnou nití a její povrch potřeme česnekem, solí, pepřem a posypeme kmínem.

  3. Roládu pečeme na plechu podlitou vodou a pod alobalem cca 2,5 hodiny na střední teplotu.

  4. Z výpeku uděláme omáčku a nastavíme její množství vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Podáváme s rýží.

  5. Náplň (fáš): Kuřecí maso ze stehen rozmixujeme na fáš společně s 6 velkými stroužky česneku, solí a cca 8 velkými lístky bazalky.

Komentáře k receptu Vepřová roláda plněná kuřecí fáší

Tématické fráze: kuřecí fáš fáše masová fáš vepřová roláda fáš kuřecí roláda fáší masová faše plněná vepřova rolada masová fáš recept plněná kuřecí roláda co je to masová fáš plněná vepřová roláda recept houbova faše vepřová fáš houbová fáš co je kuřecí fáš fáš do rolády co je fáše masová roláda s faší