Kuřecí vývar z PH

kuhnice Kuchařka: kuhnice

6 porcí Polévky 2 názory

Hotový vývar
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

8 kuřecích krků
1 kuřecí stehno
1 neoloupaná cibule
1 velká mrkev
1 petržel
1/2 celeru
fazolové lusky (nemusí být)
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
hrst sušeného libečku
1,8 l studené vody
sůl podle chuti
knedlíčky nebo nudle, podle chuti
hrst petrželové natě
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového vývaru.

  2. Zalijeme vodou a pomalíme na low 10 hodin nebo na high 6 hodin. Já dělám přes noc.

  3. Vyndáme maso a obereme zvlášt do hrnce. Zeleninu pokrájíme na kousky a přihodíme k masu. Někdo používá vyvařenou zeleninu, někdo uvaří novou. Já použiji tu z vývaru. Polévku přecedíme k masu a zelenině a osolíme podle chuti.

  4. Přidáme fazolové lusky a vaříme 10 minut. Potom vložíme knedlíčky nebo nudle a dovaříme jak je potřeba. Odstavíme a přidáme petrželovou nať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí vývar z PH

  • kuhnice kuhnice(autorka receptu)

    casino: díky za komentář. Určitě se najde někdo, komu pomůže třeba jako inspirace ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Rcp nemá chybu:yes: (vyvařenou zeleninu lze řešit různě)
    Dokonce zmiňuje i drobnosti jako "neloupaná cibule" či "studená voda" :yes::yes:
    "Pomaláček" nemám:no:
    No, ale i kdybych ho měl, tak jak v něm udělat políffku nikde hledat nebudu, že :no::no:

    Odpovědět

Tématické fráze: kdy solit vývar vývar z ph kuřecí vývar v ph solit vývar při přípravě solit kuřecí vývar?

Zapomněl/a jsem heslo