Bílá lusková polévka

Suroviny

2 l vody
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
3-4 lžíce hladké mouky
1 hrášek sterilovaný (325g nebo 400g)
1 fazolové lusky sterilované (325g nebo 400g)
2-3 brambory
1 kondenzované mléko (TATRA)
kdo má rád může přidat ocet

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme vařit vodu, v době varu přidáme bobkový list, nové koření, pepř, brambory nakrájené na kostičky, sůl.

  2. Zároveň si připravíme záklechtku z hladké mouky + vody a polévku zahustíme, necháme provařit 10-15 minut, aby byly brambory měkké. Do polévky přidáme hrášek a lusky, pokud jsme použili sterilované, polévku dále nevaříme.

  3. Do odstavené polévky za stálého míchání nelijeme kondenzované mléko. Kdo má rád může, po mírném vychladnutí (aby se polévka nesrazila) do polévky zamíchat ocet.

Poznámka od kuchařky

Polévka lze připravit i z mražených lusek a hrášku, pak bychom je vkládali do polévky spolu s bramborami.

Ocet přidáváme až na talíř(syn by polévku jinak nejedl)

Zdroj: recept od mé maminky...

Komentáře k receptu Bílá lusková polévka

Tématické fráze: lusková omačka fazolová luskova omáčka lusková omáčka recept fazolova luskova polevka omáčka s fazolovými lusky bílá polévka luskova polivka babiččina polévka z fazolových lusků polévka z fazolových lusků bílá omáčka s fazolovými lusky polévka z lusků polévka s fazolovými lusky omacka luskova omáčka z fazolových lusků polévka z bílých fazolových lusků bílá fazolková polévka bílá fazolová omáčka lusková fazolová polevka recept na luskovou polevku fazolová polévka z lusků