Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 474 kJ / 5 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,73 g |
Tuky | 159,97 g |
Vláknina | 39,95 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 9,16 g |
Sacharidy | 782,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do veliké pánve speciálně určené na paellu dejte oba oleje. Do horkého oleje dáme opéct na velké kousky nakrájená žebírka, na 2-3 části nakrájená kuřecí stehýnka a nakrájené chipolatas. Pečeme zvolna dozlatova.
Krok 2: Vyjmeme maso a dáme stranou - do tuku nyní dáme na kolečka nakrájenou mrkev, a na velmi jemno nasekanou cibulí s paprikou (já je mixují najemno v mixéru). Pečeme zvolna asi 10 minut, pak přidáme na kousky (asi 2x2 cm) nakrajene kalamary (můžete použít mražená kolečka), pečeme asi 5 minut a přidáme krevety.Vse opékáme zvolna asi 10 minut, občas zamychame.
Krok 3: Mezitím dáme vařit vodu a do horké vody vhodíme živé kraby. Vaříme asi 5 minut. Vyjmeme, uloupame nožičky a šupinku na brisku.Vodu nevylit, použije se totiž na zalití masa, dává celému pokrmů spolu s kraby velice dobrou chuť.
Krok 4: Dáme zpět do pánve opečené kousky masa, zalijeme vodou z krabů, přidáme kraby, rajskou omáčku, šafrán, vše musí být tak akorát pod vodou, vše dobré zamícháme. Vaříme mírně asi 20-30 minut.
Krok 5: Pak přidáme rýži, hrášek, fazolové lusky, dobře promícháme, přiklopíme a necháme 5 minut. Znovu zamícháme, na povrch poklademe očištěné mušle a škeble, přiklopíme a necháme na mírném ohni 15-20 minut (v průběhu můžete občas ochutnat zdali je už ryze dost měkká). Mušle se nám pod pokličkou hezký otevřou. Pak vypneme oheň a necháme "dojít", stále pod pokličkou asi 10 minut.
Krok 6: Paella by neměla být moc suchá, rýže musí být hezky šťavnatá - je-li nutno dolít trochu vody při vaření rýže, tak dolijeme.
Krok 7: Není nutno ji solit, mušle ji dodají slanou chuť.
Krok 8: Můžete nahradit kůře králíkem, můžete také přidat malé langousty či pálivé klobásky merguez, či chorizo - receptů je mnoho a každá paella je jiná. Teto se ve Španělsku říká "mixte" protože je s plody z moře a masem dohromady.
Zveřejněno 9. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paella mixte
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EyL0
Moje poznámka
Paella mixte
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EyL0
Nejnovější recepty
Avokádový čoko krém s kysanou smetanou a pomerančem
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí na žampionech a pórku
Přidáno před 5 hodinami
Pečené filé s nivovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Přidáno 7. 2. 2025 17:00
Indické máslové kuře - butter chicken
Přidáno 7. 2. 2025 16:24
Šunkofleky dle mamky
Přidáno 7. 2. 2025 16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Neregistrovaný před 24 sekundami
Kynuté rohlíky s ořechy
Neregistrovaný před 1 minutou
Jemná drůbeží sekaná se sýrem a zeleninou
Neregistrovaný před 1 minutou
Květáková polévka II
Neregistrovaný před 1 minutou
Ovesné placičky - hrnkový recept
Neregistrovaný před 2 minutami
Koule z mletého krůtího masa
Neregistrovaný před 4 minutami
Kynutý makový závin
Neregistrovaný před 4 minutami
Tvarohová štola
vicikovaz@seznam před 7 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 10 minutami
Čočková polévka
Neregistrovaný před 13 minutami
Tématické fráze:
paella video,
paella s králíkem,
paella recept,
chipolatas,
recept na paellu,
recepty paella,
paella,
pallea video recept,
takjak,
dýňová polévka takjak,
paella video recept,
varime skeble,
francouzská paella recept,
paella recept video,
paela s s králíkem,
paella s s králíkem,
paella z králíka,
paella videorecepty,
top recepty paella,
utopenci recept 500 gr
Suroviny:
žebra vepřová,
stehno kuřecí,
chipolatas,
slávky,
škeble,
krab živý,
kalamáry,
krevety,
langustinky,
kapie,
cibule,
mrkev,
lusky fazolové,
hrášek sterilovaný,
šafrán,
omáčka rajčatová,
rýže,
sůl,
pepř,
olej slunečnicový
Komentáře (21)