Makovo-jablečný dortík (bez mouky)
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavý makovo-jablečný dortík bez mouky provoní kuchyni sladkými jablky, mletým mákem a čokoládovou polevou. Lehký a přitom výrazný moučník, který si zamilujete na první…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavý makovo-jablečný dortík bez mouky provoní kuchyni sladkými jablky, mletým mákem a čokoládovou polevou. Lehký a přitom výrazný moučník, který si zamilujete na první…
Nadýchané těsto plněné voňavým mletým mákem a doplněné šťavnatými švestkami tvoří dokonalou kombinaci chutí. Tento makový šnek je skvělý k snídani, svačině i jako sladká…
Neodolatelně vláčný moučník s bohatou tvarohovo-makovou náplní má základ z křehkého těsta. Voní máslem, broskvemi a mandlemi. Tvarohová náplň potřebuje při pečení čas,…
Šťavnaté švestky a nadýchané makové těsto tvoří kombinaci, která neomrzí. Tento koláč spojuje jemnou nasládlost máku s ovocnou svěžestí a je ideální k odpolednímu čaji i…
Jemné, křehké muffiny plné máku a švestek jsou ideální ke snídani, odpolední svačině nebo ke kávě. Snadná příprava a lahodná chuť z nich dělají rychlý a oblíbený dezert…
Makový litý koláč se švestkami a drobenkou je dezert, který voní koncem léta. Jemné makové těsto, sladké švestky a křupavá máslová drobenka vytvářejí dokonale vyváženou…
Švestkový koláč s makovou náplní je poctivá domácí klasika. Jemné těsto, šťavnaté švestky, voňavý mák s povidly a křupavé mandle tvoří harmonii chutí, která potěší…
Tarte Tatin je klasický francouzský dezert. Jedná se vlastně o obrácený koláč a recept na něj vznikl omylem. Běžně se připravuje s jablky, ale dá se do něj využít i jiné…
Voňavý kynutý koláč plný šťavnatých jablek a posypaný křupavou makovou drobenkou je skvělým tipem na víkendové pečení. Díky tomu, že neobsahuje vejce, se hodí i pro ty,…
Koláč z křehkého těsta je skvělý téměř vždy. V této verzi jej naplníme jemnou tvarohovou náplní s mletým mákem a ozdobíme čerstvými broskvemi. Příjemnou křupavost dodají…
Pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky: vytvoříme kvásek z droždí, trošky cukru a vlažného mléka.Změklé máslo i sádlo utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme citronovou…
Kynuté záviny se těší velké oblibě, i když jsou pracnější a časově náročnější. Až ochutnáte první kousek jemného a dozlatova upečeného závinu s voňavou makovou náplní,…
Rychlá pohanková snídaňová kaše je zdravý a výživný start do nového dne. Připravíte ji opravdu během chvíle, dobře zasytí a dodá energii. Kaši můžete ozdobit oblíbeným…
Pokud patříte mezi milovníky máku, pak je pro vás tento moučník jako stvořený. Makovec plný karamelizovaných hrušek potěší všechny vaše strávníky a hodí se téměř pro…
Kynuté svatomartinské rohlíky s makovou náplní zmizí ze stolu mrknutím oka. Jsou dozlatova upečené a na první pohled neodolatelné. Nadýchané těsto s vláčnou náplní je…
Kromě dozlatova upečené husy nesmí na svatého Martina chybět také drobné svatomartinské rohlíčky. Připravíme je z kynutého těsta a naplníme lahodnou makovou náplní.…
Křupavý rebarborový crumble je ideálním letním dezertem. Příjemně sladkou chuť mu dodává drobenka z ovesných vloček, kokosové a špaldové mouky, oslazená čekankovým…
Bábovka z třeného těsta je oblíbená klasika, kterou zvládne připravit i začátečník. Aby nám její chuť nezevšedněla, můžeme ji připravit v trochu jiné verzi s povidly,…
Všechny suroviny smícháme v míse.Nalijeme na plech na pečící papír. Poklademe švestkami.Pečeme na 175°C 25 minut.
Vypracujeme nelepivé těsto, které vyválíme, dáme do vymazané formy a zarovnáme okraje.Na náplň prošleháme tvarohy s vejcem, sirupem, mákem a mlékem.Vlijeme do formy na…
Lněné semínko rozmíchám ve 2 PL vody a nechám chvíli odstát. Ohřeji mléko, přiliji k němu olej, aby bylo všechno tekuté příjemně teplé. Droždí smíchám s moukou. Všechny…
Mezi oblíbené a klasické moučníky z máku rozhodně patří makovec. Když do něj přidáme jablka, bude krásně vláčný. Jeho příprava je velmi snadná a tento recept je navíc…
Troubu předehřejeme na 170°C. U všech čtyř vajec oddělíme žloutky od bílků.Žlouttky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mák, tvaroh, jablka, med, kypřící prášek,…
Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku, v které máme…