Koláč s mákem a broskvemi
Recept ještě nebyl hodnocenKoláč z křehkého těsta je skvělý téměř vždy. V této verzi jej naplníme jemnou tvarohovou náplní s mletým mákem a ozdobíme čerstvými broskvemi. Příjemnou křupavost dodají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koláč z křehkého těsta je skvělý téměř vždy. V této verzi jej naplníme jemnou tvarohovou náplní s mletým mákem a ozdobíme čerstvými broskvemi. Příjemnou křupavost dodají…
Pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky: vytvoříme kvásek z droždí, trošky cukru a vlažného mléka.Změklé máslo i sádlo utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme citronovou…
Kynuté nekynuté koláče jsou přesně tím moučníkem, na který se těší celá rodina. Těsto se zadělává s kváskem, ale nemusí dlouho kynout, takže koláče máte raz dva na…
Křupavý rebarborový crumble je ideálním letním dezertem. Příjemně sladkou chuť mu dodává drobenka z ovesných vloček, kokosové a špaldové mouky, oslazená čekankovým…
Lahodný koláč podzimní chuti připravíme z máslového těsta, ve kterém najdeme i kousky hrušek. Ty budou také zdobit povrch těsta, které doplní ještě maková drobenka.…
Všechny suroviny smícháme v míse.Nalijeme na plech na pečící papír. Poklademe švestkami.Pečeme na 175°C 25 minut.
Vypracujeme nelepivé těsto, které vyválíme, dáme do vymazané formy a zarovnáme okraje.Na náplň prošleháme tvarohy s vejcem, sirupem, mákem a mlékem.Vlijeme do formy na…
Svatomartinské rohlíčky z těsta, které nemusí kynout, zvládnete připravit na poslední chvíli. Těsto je krásně křehké a dobře se s ním pracuje. Naplnit můžete makovou,…
Kynuté svatomartinské rohlíky s makovou náplní zmizí ze stolu mrknutím oka. Jsou dozlatova upečené a na první pohled neodolatelné. Nadýchané těsto s vláčnou náplní je…
Lněné semínko rozmíchám ve 2 PL vody a nechám chvíli odstát. Ohřeji mléko, přiliji k němu olej, aby bylo všechno tekuté příjemně teplé. Droždí smíchám s moukou. Všechny…
Mezi oblíbené a klasické moučníky z máku rozhodně patří makovec. Když do něj přidáme jablka, bude krásně vláčný. Jeho příprava je velmi snadná a tento recept je navíc…
Troubu předehřejeme na 170°C. U všech čtyř vajec oddělíme žloutky od bílků.Žlouttky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mák, tvaroh, jablka, med, kypřící prášek,…
Těsto na rohlíčky je plné másla a zjemněno zakysanou smetanou. Dovnitř rohlíčků můžeme dát makovou nebo povidlovou náplň, nebo je také můžeme zkombinovat. Po upečení je…
Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku, v které máme…
Žloutky ušleháme s lžící kokosového cukru, přidáme sušené mléko a 3 lžíce mletého máku, špetku jedlé sody a nakonec vmícháme sníh z bílků.Pánev vytřeme olejem a…
Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Dále vyšleháme máslo se zbylým cukrem, přimícháme vanilkový a skořicový cukr, vymichame do pěny. Přidáme žloutky, sníh a…
Pšeno (jáhly) uvaríme v mlieku so štipkou soli domäkka. Premiešame a zakryté necháme vychladnúť. Potom ho vidličkou načechráme.Pridáme na malé kocky nakrájané jablká,…
1. Na vál prosijeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky pokrájený změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a…
Tvaroh, mak a tekutý med metličkou vyšľaháme. Ak sa tvaroh rozsypáva, spojíme ho lyžicou jogurtu.Nutelu prehrejeme s trochou mlieka, aby mala hustotu omáčky. Môžeme…
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přilijeme vodu, rum a do vzniklé směsi postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta přidáme tuhý sníh…
Do misky dáme mouku, uděláme dolík, do kterého dáme 2 kostky droždí, cukr a zalijeme troškou vlažného mléka, necháme vzejít, přidáme olej, žloutky a trochu rumu na chuť…
Všetky prísady dobre premiešame a necháme 20 minút postáť. Pokiaľ je cesto príliš husté (nie každá celozrnná múka je rovnaká), dolejeme viac mlieka.Z vykysnutého cesta…
Do proseté mouky přidáme nastrouhané droždí, cukr, sůl, kůru a promícháme. Přilijeme olej a postupně mléko, promícháme, přendáme na vál a zpracujeme těsto - nedáváme…
Sušené ovocie nakrájame na malé kúsky a na 30 min namočíme do vody, len aby bolo zakryté, nie zbytočne veľa. Potom ho zbavíme prebytočnej vody a premiešame s rumom (pre…